Teflon-Mark wil vast weer veel VVD-idealen inleveren voor het torentje

Dat is de conclusie die Leon Willems in het Financieel Dagblad maakt. Het maakt de VVD niet uit wat ze in moeten leveren aan idealen, als hun Mark maar in het torentje komt. Want dan gaat het goed met het land!

Rutte zit daarom behoorlijk klem. Hij kan niet achteroverleunen en een linkse coalitie het vuile werk laten opknappen. Dat is om te beginnen niet des VVD’s. Bovendien zal het dan langer duren voordat begrotingstekort en staatsschuld weer een beetje toonbaar zijn. Echter, weer de grootste worden en roofbouw plegen op de eigen partijbeginselen, is ook niet zo’n aantrekkelijk vooruitzicht.

De rest van het stuk vind ik goed om te lezen, alleen deze alinea vind ik van geen realiteitszin getuigen. Wij roepen het al jaren op Krapuul en de NRC heeft het onlangs ook nog gepubliceerd, rechts is van potverteren en links is van op de centen passen. Wil die meneer van het FD dat even in de oren knopen? Dank!

3 gedachten over “Teflon-Mark wil vast weer veel VVD-idealen inleveren voor het torentje”

 1. Leon Willems schreef:

  Rutte zit nagenoeg op één lijn met Angela Merkel, zoals hij deze week benadrukte na zijn bezoek aan de bondskanselier. Maar de realiteit is dat zodra zij afslaat op de weg naar verregaande politieke eenwording in Europa, Rutte ook zijn richtingwijzer zal aanzetten. Dat doen Nederlandse regeringen namelijk altijd, wie de kabinetsploeg op dat moment ook voorzit. Duitsland is een te belangrijke handelspartner voor Nederland om zichzelf van te vervreemden.

  Nederland volgt Duitsland. Dat kan niet genoeg benadrukt worden. Bij alle politieke overwegingen kan dat aspect niet ontbreken.

 2. –Wil die meneer van het FD dat even in de oren knopen? Dank!—

  Ik denk niet dat Leon Willems je stuk op Krapuul zal lezen, Keira.

  Maaaaaaar…..

  E-mail: willems@fd.nl
  https://twitter.com/Leon_Willems

  ….hij is wel redelijk makkelijk te bereiken, zo te zien. Je kan hem altijd vriendelijk vragen om krapuul.nl als standaard homepage in zijn browser te zetten, uiteraard. Een “newsjunk” zoals hij, zal daar vast wel voor te porren zijn. 😉

Reacties zijn gesloten.