Taskforce Beheersing Zorguitgaven: Ziek zijn ga je maar zelf betalen

Taskforce Beheersing Zorguitgaven. Ik moest hier even naar kijken en over denken. De term ’taskforce’ ken ik wel uit Engelstalige politieseries, blijkbaar is de situatie in de Nederlandse gezondheidszorg dermate serieus en bedreigend dat er een heuse taskforce voor moest komen. Met als doel om het kwaad te bestrijden. Het kwaad dat ziek zijn heet.

In deze taskforce (ze konden zeker geen Nederlands woord bedenken?) zaten een aantal ambtenaren van een ministerie, dus mensen met een goed inkomen en allerlei leuke aanvullende voorzieningen voor hun inkomen. Gun ik ze allemaal van harte, ben niet moeilijk.

Maar waar ze van de boom mee in kunnen is met hun hele rapport. Zijn ze gek geworden daar in Den Haag? Dat rapport riekt erg naar ‘ziek zijn is een keuze’ en ‘ziek zijn is eigen schuld, dikke bult’. Als je gaat stellen dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid, klinkt dat zo bedriegelijk logisch, dat veel mensen er in zullen stinken. Zeker als je dan stelt dat de accijns maar omhoog moet. Dat maakt een vieze manier een koppeling tussen alcohol drinken, roken en ziek zijn. Voor je het weet word je als zieke aangezien voor drinkebroer en schoorsteen. Want je bent ziek, dus zul je wel ongezond leven (te veel drinken en roken) en is het allemaal je eigen schuld.

Dat de huisarts in de eigen bijdrage moet, is natuurlijk helemaal het idee van een dronken aardbei. Mensen met weinig inkomen of met wel genoeg inkomen maar te zuinig, gaan dat bezoek dan uitstellen met alle gevolgen van dien. Iemand heeft tbc en gaat niet naar de dokter, leuk? Nou nee dank je.

Op die manier wordt gezondheidszorg weer een zaak van de welgestelden, de minderbedeelden mogen lekker kreperen en doodgaan. Ook dat is een eigen keuze, geheel naar het liberale denken.

De taksforce vermoedt ook dat mensen beter nadenken over een huisartsbezoek als dat onder het eigen risico valt. Verder moeten eigen bijdragen voor de spoedeisende hulp en de huisartsenpost mensen stimuleren om overdag naar de huisarts te gaan. (NU)

Als ik dit lees, moet ik mijn hoofd schudden en word ik vervolgens woedend. Alsof mensen als hobby hebben om naar de huisarts te gaan. Alsof je daar zonder reden gaat zitten in die wachtkamer? En spoedeisende hulp en huisartsenpost, ook daar ga je gezellig zitten wachten tot je geholpen kunt worden. Wat een stelletje wereldvreemde figuren hebben aan dat rapport gewerkt. Het is echt niet te geloven!

6 gedachten over “Taskforce Beheersing Zorguitgaven: Ziek zijn ga je maar zelf betalen”

 1. Met je eens, hoor, Keira. Maar de term “Taskforce” wordt al decennia gehanteerd door de overheid. Ambtenaren zijn dol op het gebruik van militaire termen, mede omdat ambtenaren burgers als vijanden zien.

 2. Ik vind ’t ook geen gehoor. Net zoals die Tamara van Venrooy om de haverklap over kannibaliseren sprak ivm zorgkosten, bewust een vijandsbeeld scheppen.

  Ik maak overigens wel eens mee dat mensen om de haverklap de SEH bellen, maar wat er dan meestal gebeurt dan krijgt de huisarts dit achteraf op zijn/haar boterham en die bezoekt vervolgens de melder om hier een bepaald beleid mee af te spreken over het bellen in het weekend. Dus volgens mij is dit best controle.

 3. De huidige Nederlandse Zorgstelsel is met grote zekerheid aan te nemen, door ziek geesten,moge dat ambtenaren zijn, tot stand gekomen.

  Neemt u als voorbeeld het embleem van de NZA: wat ziet u daar?
  Een walkure met een zwaard.
  Het is inderdaad niet te geloven, maar de zieke geesten die dit hebben gecreëerd, hebben nooit blijkbaar iets met de Europese Traditie me Historie gehad.

  Wel met militaire taskforcing. Oftewel onderwerpen van de bevolking met alle mogelijke middelen aan deze taskforcing. Occupatie, noodwet enz..

  Aesculapus? Niets ermee, weg ermee!
  Hypokratus? Niets ermee, weg ermee! Wij op,de Ministerie zijn betweters en weten het duizend maal beter dan alle historici en specialisten. We hebben niets met genezen te maken en willen niets metngenezen te maken.

  Laat maar onze oude droom,wel uitkomen en de militairen op de bevolking met alle geweld los laten.

  Voor degene die niet weten waar ze een walkurie zoals op de embleem van NZA staat moeten zoeken, raad ik om nog ’s een keertje de beroemde film van Martin Scorcese “Apocalypsis Now” te gaan kijken. vooral de scène waar de helikopters met hard Wagner(!) muziek “Walkurie” aan op de Vietnamese dorp afkomen om met napalm en mitrailleuse zaaien de bevolking daar uit te roeien.

 4. Een conclusie staat helder en vast – deze mensen zijn in oorlog met hele delen van onze maatschappij net als Wilders in oorlog is met delen van onze bevolking.

  Die mentaliteit is blijkbaar tot alle structuren van de Nederlandse Staat doorgedrongen.

 5. Nog even een belangrijk item – onze Zorgstelsel is nu aan een kartel Verzekeraars verkocht.

  Dit betekent dat de staatsambtenaren thans stelselmatig bezig zijn met verstrengeling van interessen, want uit hun activiteiten resulteert winstoptimalisatie voor de Verzekeraars, terwijl de ambtenaren betaald worden met belastinggeld van het Staat.

  Zou het niet logischer zijn dan in de uitwerking van de huidige Zorgstelsel om deze ambtenaren werkplekjes door de Verzekeraars te laten betalen die sowieso alle winsten innen en op die manier zal het grote bezuiniging voor de Staat gaan betekenen?

  Tevens wordt deze verstrengeling van de ambtenaren werkzaamheden/interessen weggenomen.

 6. Een andere keer kom ik terug op het feit dat deze Zorgstelsel rond een doelbewust Discriminatief Principe opgebouwd is. (Tja, het moet lijken op de mensen die hem bedacht hebben, nietwaar)

Reacties zijn gesloten.