Taakstraffen voor Friese snelwegblokkeerders

De Friese racisten die vorig jaar de A7 blokkeerden om te voorkomen dat anti-racistische actievoerders Dokkum konden bereiken, zijn veroordeeld tot taakstraffen oplopend tot 240 uur. Een aantal racisten kreeg ook een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

Gauleiter Jenny Douwes kreeg de zwaarste straf opgelegd, ze werd wegens opruiing veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. De meeste racisten kwamen er vanaf met een taakstraf van 120 uur. Enkelen kregen een hogere straf opgelegd omdat ze naast de A7 ook de A6 bussen hadden afgesneden.

Alles bijeen zijn het pittige straffen, die voor de veroordeelden blijkbaar als een verrassing kwamen. Jenny Douwes betitelde in een eerste reactie de straf als ‘bizar hoog’. De rechtbank nam het de Friese racisten vooral kwalijk dat ze met hun actie bewust een gevaarlijke verkeerssituatie hadden gecreëerd.

In de Telegraaf huilt de extreemrechtse haathoaxer Wierd Duk bittere tranen over het onrecht dat de Friezen aangedaan wordt, een sentiment dat door het rechtse plebs op Twitter breed gedeeld wordt. Uiteraard op de eigen, unieke wijze:


Van de door Duk en consorten gewenste burgeroorlog lijkt het overigens ook dit keer niet te komen. Zoals bijna altijd blijft het allemaal beperkt tot wat gekanker op Twitter.

Een verhelderend tegenwicht – voor het complete beeld twiet aanklikken