Stuur de Cavalerie

De man die meer vind dat je zwangere vrouwen wél mag schoppen ,maar politiehonden en paarden niet ,  krapuleerde er gisteren in de Telegraaf  vrolijk op los .”Dierenkwellers die stenen gooien naar politiehonden of politiepaarden een schop verkopen moeten harder worden aangepakt.”  Je moet dus straks als opgepakte demonstrant dus maar een Grrrrrrraus  verdediging voeren ” Nee , edelachtbare , die steen was niet voor dat politiepaard bedoeld , maar voor de zwangere vrouw die erachter op de stoep liep ….

Alle gekheid op een stokje … Graus vindt “dat mishandelaars nu te makkelijk wegkomen als ze hun woede stillen op onschuldige politiedieren”  Het is natuurlijk absurd dat de politie nog dieren inzet buiten een ceremoniële functie zoals lekker meepoepen met de paarden van de gouden koets …  Het leger stuurt toch ook geen cavalerie meer de oorlog in ??  In Nederland is het gebruik van een hond als trekkracht sinds 1963 verboden maar het gebruik van een hond als wapen , zoals de politie doet, is nog steeds toegestaan. Grrrrrraus vergeet eventjes dat de paarden en honden in dit geval door de politie als gereedschap word gebruikt , de keuze om deze paarden en honden in te zetten is de keuze van de politie . Er zijn voor de paarden al zeker vervangingen , Een Quad-bike is net zo stabiel als een paard en heeft als enig nadeel  dat de rijdende agent zijn/haar behoefte om vanuit de hoogte de hoofden van die lastige demonstranten open te timmeren niet kan bevredigen en wat honden betreft ..  Voor de bijthond is er toch de pepperspray als vervanging ?? Naar speurhonden zullen , indien ze alleen voor die functie gebruikt worden , bijzonder weinig stenen gegooid worden .

6 gedachten over “Stuur de Cavalerie”

 1. Bakra ik kan me vinden in je verhaal, maar paarden tijdens demonstraties met scheermessen bewerken roept bij mij ook hele radicale oplossingen op voor de snijders, dan ben ik even geen redelijk denkend mens meer. 👿

 2. Keira Schreef:

  Bakra ik kan me vinden in je verhaal, maar paarden tijdens demonstraties met scheermessen bewerken roept bij mij ook hele radicale oplossingen op voor de snijders, dan ben ik even geen redelijk denkend mens meer.

  De verantwoording ligt wat mij betreft geheel bij de politie … ZIJ beslissen paarden in te zetten , en gebruiken die naar mijn ervaring ( en dat is al 30 jaar terug) bewust om mensen mee onder de voet te lopen .. alleen haalt dat het nieuws weer niet…
  Ik ken via mijn werk het type honden dat opgeleid word voor politie en bewakingswerk , daar worden bewust de felste teven en reuen uit de hondengeleiders-kennisenkring bij elkaar gezet om zo fel mogelijke honden te krijgen ..

 3. Ander voorbeeld: ook al parkeer jij je auto onmogelijk, dan geeft dat een ander nog niet het recht om er tegen aan te rijden.

  Paarden bewerken met scheermessen is voor mij no-go, net als mensen onder de voet lopen met paarden. Honden, ik snap wat je bedoelt, en klinkt voor de mensen die deze dieren ‘gebruiken’ ook heel logisch. Maar nogmaals, paarden bewerken met scheermessen, nee!

 4. Als een paard gebruikt word als wapen heeft wie zich verdedigt het recht zich tegen dit wapen te verdedigen ..ik zie dan weinig verschil met het gooien van kraaienpoten tegen politieautoos , de verantwoordelijkheid ligt wat mij betreft geheel bij de politie .. ik geloof trouwens geen reet van het verhaal , er zouden ander paginagrote interviews met de arme agent die zijn lieve paardje is kwijtgeraakt omdat het wegens kapotgesneden pezen afgemaakt is in de Telegraaf hebben gestaan … De Politie en PVV propagandisten weten hoe emotioneel veel mensen op welk verhaal over paarden dan ook reageren ….

 5. Dit is van voor de PVV, de kennis over bewerken van paarden. Maar we worden het hier niet over eens, dus laten we dat eens zijn. 😆

 6. Misschien een idee om het gebruik van dieren bij de politie eens te heroverwegen.
  Honden om te speuren naar mensen en chemische stoffen? Geen probleem. Als andere dieren daarvoor geschikt zijn, ook goed. Paarden en eventueel andere beesten als vervoermiddel op bepaalde terreinen? Ook goed.

  Dieren al wapen? Daar heb ik heel veel moeite mee. Als de hond of ander huisdier van een privé persoon een mens verwond, dan kan dat uitlopen op een doodvonnis voor het dier. Ook als het dier behoorlijk was mishandelt door de mens in kwestie voor het tot de aanval overging.

  Het is echter vrijwel ondenkbaar dat een verdachte met blijvende bijtlidtekens kan eisen dat een politiehond wordt afgemaakt terwijl de inzet van politiehonden dikwijls heel willekeurig is.

  Ik vind paarden en honden als politiewapens niet meer van deze tijd.

Reacties zijn gesloten.