Stem voor PVV is verloren stem voor de VVD

Volgens Mark Rutte is een stem op de PVV een verloren stem. Nou, dat klopt hoor. Bijna elke stem op de PVV is namelijk een verloren stem voor de VVD. Die xenofobe, bekrompen domrechtsen zijn namelijk ook deel van het VVD-electoraat , en dat weet Rutte sinds zijn strijd met Rita Verdonk maar al te goed.

Vervolgens zegt Rutte er achteraan dat hij de SP per slot van rekening ook niet uitsluit. De SP is echter een normale politieke partij met normale mensen erin, maar Rutte brengt het alsof het feit dat hij ZELFS de SP niet uitsluit verklaart waarom je een stel rabiaathaatgekken als die van de PVV ook niet hoeft uit te sluiten. Door de vergelijking met de SP te maken probeert hij ook nog steeds te doen alsof de PVV een ‘hele normale partij met hele leuke mensen’ is, met wie nu echter de samenwerking helaas even opgeschort is, in plaats van de meest rabiaatrechtse partij sinds de NSB.

Rutte durft geen afscheid te nemen van dat deel van zijn eigen electoraat en daarom sluit hij de PVV niet uit.

 

3 gedachten over “Stem voor PVV is verloren stem voor de VVD”

  1. “…Vervolgens zegt Rutte er achteraan dat hij de SP per slot van rekening ook niet uitsluit….”

    Om en passant ook even te vermelden dat Roemer/ SP ‘hem’ dagelijks in de steek laat.

  2. Tijdens de verkiezingen van 2006 kreeg de SP 1.624.349 stemmen: 16.6 procent en daarmee 25 zetels. Niemand had het tot 2010 over die 1,6 miljoen kiezers die serieus moesten worden genomen (die liepen trouwens voor een deel spontaan weg).

Reacties zijn gesloten.