Stem des Volksch bij PvdA

Er blijken toch nog wat PvdA’rs te zijn die niet het voorbeeld van Sint Job de Zwijger volgen . Toen één hunner , notabene de lijsttrekker voor Gelderland, besloot de “Stem des Volksch” te laten horen op een bijeenkomst over de bevolkingskrimp op het platteland , bleken er toch nog mede-Sociaal Democraten  te zijn die opmerkingen als “‘…als we de grenzen openen, dan komen Turken en Marokkanen en die kunnen flink fokken ” … niet konden waarderen ….

Exit Rob Spielenberg

Trouwens wel een beetje raar dat de Volkskrant spreekt over een opmerking over “allochtonen” terwijl de krapulistische bekscheet van Robbie S. alleen ging over Turken en Marokkanen, waarschijnlijk in het kader van de binnenkort te introduceren  term “Half-tochtoon ” voor mensen uit het buitenland zonder enge huidkleur of eng geloof ….  😥

3 gedachten over “Stem des Volksch bij PvdA”

 1. Al Bakra, heb je een tractatie van mij tegoed wegens het gebruik van het begrip halftochtoon.
  Werkelijk super!!!

  😛 😆 😛

 2. Ja, het is hetzelfde als met “buitenlanders”. Zo’n jaar of dertig geleden was dat bij utistek het scheldwoord. Een collega van waar ik toen werkte liet eens een stortvloed van schelden op de buitenlanders over zich heengaan (er is niet zoveel nieuws onder de Nederlandse zon hoor) en zei toen droogjes: “Mijn vrouw is IJslandse. Is dat heel erg?”
  Dit bleek niet het geval.
  Maar ja, dezer dagen weet je het niet zeker meer. Tegen IJsland wordt ook flink stemming gemaakt.

  Halftochtoon, mooi zo.

Reacties zijn gesloten.