Stel je voor, kussen in het geniep…

En toen stortten de nazi’s de bezorgde Nederlanders zich op het liefdesleven van De Anderen. Of het eventuele gebrek hieraan. Met affiches waarop zeer openbaar gekust wordt. Daar moet je voor geposeerd hebben. Braunau aan de Maas, beheerst door een partij die Leefbaar Rotterdam heet, met prettige steun van D66 en CDA, ontdekt een gat in de markt.

Onder sommige bevolkingsgroepen is het zelfstandig kiezen van je partner uit den boze. Vrouwen lopen het risico slachtoffer te worden van eerwraak, huwelijksdwang en andere vormen van onderdrukking. Met de campagne ‘In Nederland kies je je partner zelf’ zet Rotterdam de eerste stap om vrije partnerkeuze bespreekbaar te maken.

De wethouder die hierover gaat, skinhead maar misschien niet naar vrije keuze – zekere Schneider – hm, klinkt niet zo heel Nederlands, wel?:

“Ik woon in Rotterdam-Zuid waar ik soms stelletjes zie die in het geniep tegen een kademuur handjes vasthouden”, vertelt Schneider. “Dit is Nederland in 2017. Het kan toch werkelijk niet zo zijn dat een meisje en jongen van een jaar of 20 zo in het geniep elkaars handjes moeten vasthouden?”

Trefzekere diagnose:

Nourdin el Ouali, voorman van de Rotterdamse partij NIDA, moet lachen om de campagne. „Een Leefbaar-wethouder die campagne voert vóór diversiteit. Geloof je het zelf? Was het maar waar.”

Nee, het zal wel niet om nazaten van SGP-huize gaan bij deze wethouder.

Verder lezen.