#StandingRock Sioux : 10 maart Mars op Washington

Op vrijdag 10 maart zal de Standing Rock Sioux-stam samen met andere inheemse stammen en bondgenoten een protestmars lopen in Washington. Hiermee willen zij zich verzetten tegen Trump’s aanhoudende agressie tegen de tribale volkeren en solidariteit tonen met alle Inheemse Volken om hun soevereiniteit te beschermen.

Nations-Rise-600x338

Sinds zijn inauguratie, heeft Trump alles in het werk gesteld om de voltooiing van de Dakota Access Pipeline door te drukken. Hij heeft de milieu-effectrapportage buiten beschouwing gelaten, het overleg met de stam genegeerd, en de rechten zoals vastgesteld in het Verdrag met de inheemse stammen geschonden. De leden van zijn regering hebben schaamteloos gelogen over hun gesprekken met de Standing Rock Sioux. Met de protest mars willen de Inheemse stammen de Trump regering duidelijk maken waarom het eerbiedigen van het Verdrag met hen van cruciaal belang is.

“They want us to believe the fight is over – but we can still win this. We can unite in peaceful, prayerful resistance against this illegal pipeline,” said Chairman Dave Archambault II of the Standing Rock Sioux Tribe. “Now, we are calling on all our Native relatives and allies to rise with us. We must march against injustice – Native nations cannot continue to be pushed aside to benefit corporate interests and government whim.”

Het opstaan van alle inheemse stammen via de Mars op Washington laat zien dat de Standing Rock beweging groter is dan één stam. Het verzet heeft zich ontwikkeld tot een krachtig wereldwijd fenomeen die de noodzaak om Inheemse volken en hun recht om hun thuisland, milieu en toekomstige generaties te beschermen, te respecteren.

Vanaf vandaag zullen stammen uit het hele land bijeen komen in Washington en in aanloop naar de protestmars verspreidt door de stad bijeenkomsten beleggen. Er zal op de National Mall een kamp worden opgebouwd.

(bron)

2 gedachten over “#StandingRock Sioux : 10 maart Mars op Washington”

  1. Pingback: Rise with #StandingRock dag 2 van the March on Washington | Krapuul

  2. Pingback: #RisewithStandingRock: Solidariteitsacties in Nederland | Krapuul

Reacties zijn gesloten.