Stadhuis Kensington & Chelsea bestormd in verband met Grenfell Tower-brand

Er zijn livebeelden te zien op het ogenblik dat wij dit plaatsen van de belegering van het stadhuis van Kensington & Chelsea, het Londense stadsdeel waar de Grenfell Torenflat is afgebrand.
Sky.
Verslaggevers hebben het over het gebrek aan politie die “de orde moeten herstellen”, wat in dit verband dubbel onzinnig is. Welke orde? En, we weten het uit de verkiezingstijd, op de politie is juist drastisch bezuinigd door de Tories, de zogenaamde partij van Law & Order.

Dat het vuur zo kon toeslaan wordt geweten aan bezuiniging op sociale woningbouw zoals deze torenflat. Ook wordt de verdenking gekoesterd dat berichten over het aantal slachtoffers gedoseerd worden als een vorm van micromanagement van verdriet. Maar de brand vond plaats in het holst van de nacht, het huidige officiële dodental van dertig klinkt nog steeds onaannemelijk. (Officieus is het inmiddels zeventig.)

Zoals Tsjernobyl het einde van het sowjetunie-communisme aankondigde zou Grenfell Tower het einde van de neoliberalen althans de Tories kunnen zijn.