Sport kost de maatschappij meer dan het oplevert

Schaf sport voor en door werknemers af. Goed voor keuzevrijheid van collega’s en de economie.

Vrij naar de briljante tweet van pretpakketwethouder Eric van der Burg:
Zullen we 2e kerstdag/paasdag/pinksterdag gewoon afschaffen en als reguliere vrije dagen teruggeven?
Goed voor keuzevrijheid en economie

Aangezien ik net zoveel recht heb om als iedere VV(d) politicus in Nederland ballonnetjes op te laten om ingeslepen gewoontes aan de kaak te stellen breek ik een lans voor het afschaffen van sporten door onze Hardwerkende Nederlanders.

Het is gewoon niet goed te praten dat dankzij malloten die ieder weekend achter een balletje aan lopen alvorens te gaan hijsen in het clubgebouw vele collega’s op maandag worden geconfronteerd met afwezigheid van medewerkers en daardoor meer werk moeten doen met alle gevolgen van dien. Ons prachtige land verkeert in crisis en Mark Rutte kan elke hulp gebruiken dus stoppen met die onzin.

Eerste gipsvlucht luidt wintersportseizoen in
Helemaal laaiend word ik wanneer ik mag lezen in het Dagblad voor de Hardwerkende Nederlander dat vanmiddag de eerste gipsvlucht van het wintersportseizoen landt op Rotterdam The Hague Airport.

Ski Stube_skiclub_Primo_Bergen aan zeeWat hebben wij Nederlanders te zoeken in de bergen? Helemaal niets! We hebben een heuvel in Valkenburg waar zonder doping Michael Boogerd niet tegenop kan rijden en dat is alles. Skiën is geen Nederlandse sport en behoort daardoor niet door Nederlanders beoefend te worden. Het is geen deel van onze cultuur. Er is slechts sprake van modieus gedrag, weggelegd voor weinigen. Waarbij door liederlijk gedrag  met alleen de schoenen nog aan in après-ski hutten onze goede naam in het buitenland ten gronde wordt gebracht. We moeten stoppen met deze kwalijke praktijken want voor je het weet krijg je dat soort uitwassen ook in Nederland, zoals ik onlangs in Bergen(nh) heb mogen aanschouwen. Skiën van een duintop met een Ski Stube en dan pannenkoeken eten onderaan de heuvel in een Winter Stube bij restaurant Duinvermaak. Hoe verzin je het? Bovendien worden dankzij die zogenaamde sporters de reisverzekeringen stukken duurder.

Daarbovenop is de economische schade die deze ‘werkonderbrekers’ onze maatschappij berokkent dusdanig groot dat de solidariteit onder druk komt te staan. Waarom krijgt iemand die moedwillig het risico opzoekt wekenlang een ziektegelduitkering terwijl de Hardwerkende Nederlander noodgedwongen met snot in zijn neus en kuch in zijn strot de opengevallen plaatsen van de stoeltjeslifters moet opvullen?

„De meeste passagiers op gipsvluchten hebben knie- of enkelletsel of botbreuken. Maar ze hebben ook vaak verwondingen aan hun ellebogen of polsen. Soms reizen ook wintersporters met zwaarder letsel mee, die stabiel vervoerd moeten worden.”

Enig idee wat dat onze maatschappij op de lange termijn kost?

Waar zijn we mee bezig? Skiën in eigen land
Kenners presenteren rapport over berg voor kust Bergen aan Zee

2 gedachten over “Sport kost de maatschappij meer dan het oplevert”

  1. Een verhaal uit mijn hart! Sportdag, ook zoiets, komen mensen gekneusd terug of met ernstig letsel omdat ze nooit enige lichamelijke inspanning doen, maar allemaal zo goed voor de teambuilding *braak*.

    Overigens is die kunstskibaan in Bergen en niet in Bergen aan Zee volgens mij :-P. Ben er ook genoeg geweest, ooit. 😀

  2. @1 dank voor de opmerking. die baan is inderdaad in Bergen. Heb het aangepast.

    In Bergen aan Zee heb je de strandtent die het hele jaar open is ook met kerst en oud&nieuw.

Reacties zijn gesloten.