‘Spermelo’, de klokkenluider vertelt

De klokkenluider van de zaak van het misbruik in de Ermelose kazerne spreekt eindelijk in het openbaar. Leest en huivert, dit was geen onschuldig geintje dat uit de hand is gelopen.

Getuigen
De marechaussee hoorde meer dan honderd getuigen. ‘Ik kreeg te horen: als we al die verklaringen nader onderzoeken, kost dat tien jaar. Wat ze voor de rechter hebben gebracht, is het topje van de ijsberg.’

Wie die ‘Esther’ dan ook mag zijn die zaterdagavond bij RTL4 kwam vertellen dat Eric zo’n lieve man was en dat er helemaal geen dwang was en dat het liefde was, ik weet het niet. Maar voor mij stinkt het. Te toevallig en te tegenstrijdig. De meisjes die er nog een trauma van hebben of zij die het wel hebben verwerkt, maar verder willen met hun leven, die zul je niet horen. Om hier weer in ondergedompeld te worden, weer die hel in te gaan, daar is een gedrevenheid en ook heel veel overwinning voor nodig. Velen zullen dat er niet voor over hebben. Die willen met rust gelaten worden en ‘gewoon’ doorgaan met hun leven. Voor zover dat ‘gewoon’ kan zolang die man in het nieuws is.

16 gedachten over “‘Spermelo’, de klokkenluider vertelt”

 1. Ik acht je hoog maarrrrrrrrrrrrrrr…..wat een aanmatigend en suffig stukje, Keira. Wat heb je met die meisjes…Het is laat, maar toch… Morgen overdoen hoor! Blijf Journalist en geen Larmoyant. Brek em kindig af die Lucassen en laat de meisjes er buiten. Of zit je zonder, net als Joey (wel met knuppel ,-) )

 2. Lucassen is veroordeeld voor artikel 249 lid 2 pos 1.
  Dit houdt in dat Esther, die aangaf dat Lucassen niet haar sergant was, niet een van de 2 dames was waarvoor Lucassen veroordeeld is. Of zij slachtoffer was van een andere sergant laat ik in het midden.
  Dat het zaakje stinkt is duidelijk maar ik ben het met de klokkenluider eens dat de slachtoffers niet opnieuw met de zaak geconfronteerd hoeven te worden.
  De beklaagde zijn 8 jaar geleden ongelooflijk goed van afgekomen

 3. Wat een zieke boel, zeg ..en steeds weer binnen Defensie. Niet te geloven. Alleen een korte lijstje..

  * Rawagedeh
  *Srebrenica
  *Militair die wordt gedwongen te liegen over landmijn en als hij dit uit integriteit weigert, dan wordt hij levenslang dodelijk gepest.
  *Militair die in Irak een burger doodschiet, daarop door de Marechaussee aangeklaagd en na de bekende touwtrekkerij van invloedrijke militaire connecties wordt vrijgesproken op die moord. Belangrijke getuigen dodelijk gepest.
  *Houwitzers tegen de bevolking in Afghanistan (Tarin Kowt?) Goedgepraat door Kamp en SGP.
  * Commandanten die hun ondergeschikten gebruiken als “neukpopen”.

  Je hoeft mij niet veel uit te leggen, kijk gewoon naar de terreur en brutaliteit dat Lucassen in zijn buurt heeft gespreid. Het is ruim voldoende.

  Dit kan niet anders dan smet op de huidige regering werpen.
  *

 4. Niet zelf in beeld en de manier hoe ze erover sprak….helemaal ingestuurd,je zou bijna zeggen,ze las uit het script voor wat haar was voorgelegd.
  Kunnen journalisten achterhalen wie die vrouwen waren?
  Wat ik weet is dat het vonnis wat op straat is komen liggen wat aan rtl boulevard is aangeleverd de namen niet doorgestreept waren.
  Ik zou wel eens willen dat journalisten haar zelf eens zouden spreken want dit verhaal van die esther…die klopt niet.

 5. Als deze vrouw zich voor Lucassen uitspreekt, waarom wil ze dan niet herkenbaar in beeld? Lucassen is blijkbaar nog altijd niet door zijn slachtoffers of hun dierbaren verbouwd dus voor wie is zij bang en waarom?

 6. Bij de Nederlandse Landmacht werken geen madeliefjes; ga er maar vanuit dat het kenaus zijn, die zich in dit primitieve bedrijf staande weten te houden. Als die Esther nog steeds militair is, wacht haar waarschijnlijk een mooie bevordering wegens getoonde moed bij het dichten van de beerput die Defensie heet.

 7. Kunnen journalisten achterhalen wie die vrouwen waren?

  Is er een publiek belang bij het bekendmaken van de namen van de slachtoffers?
  De afweging dient te zijn dat hun privacy gerespecteerd dient te blijven. En afgezien van deze Esther, die duidelijk geen slachtoffer is, kunnen we niet eens weten of de desbetreffende dames nog in het leger zitten.
  Ware nde dames er wel van doordrongen dat zij deel wilden uitmaken van een organisatie die moorden en verkrachten als voornaamste bezigheid heeft? Het is niet de intelligente bloem der natie die hiervoor kiest, je weet het niet…

  Het enig dat “we” als toehoorders hoeven te weten is dat WIlders er een dubbele-moraalboekhouding op nahoudt.
  Dat wisten we van begin af aan al. En het blijft natuurlijk leuk te zien hoe hij jongens van de vlakte in zijn fractie mainteneert. Maar zijn achterban vindt het vast allemaal prachtig.

 8. #2 Joey, zie dat het voor jou ook laat was 😉 Ook ik wil die Lucassen weg hebben, voor Nederland en voor zijn slachtoffers lijkt het me ook een heerlijke opluchting als hij uit de media en de politiek verdwijnt. Vandaar dat ik voor ze opkom.

 9. Yeh, de Partij voor Vrije Sex , Weed en Drank , met Lucassen als lijsttrekker en anonieme Esther als Lijsttrekker-trekker 😮

 10. Keira heeft gelijk. De hype moet stoppen. Alleen al voor de slachtoffers.
  Ik doe niet mee aan de Lucassen-bashing, al was het maar om de focus opnieuw te richten op de echte boosdoener: Geert!

Reacties zijn gesloten.