Spandoek met fascistische leuzen verwijderd van school in Limburg

Een spandoek met fascistische leuzen is maandagmorgen verwijderd van de campus van het Vista college in Heerlen. Op het doek stond ‘jeugd de toekomst, stop omvolking’. 

De actie is opgeëist door de fascistische actiegroep Patriottische Jeugd Parkstad (PJP), een miniscuul groepje fascistische activisten dat sinds 2020 aan de weg timmert. Net als het verwante White Lives Matter is PJP niet in staat veel mensen op de been te brengen. In plaats daarvan richt men zich op plak- en flyeracties die weinig inspanning kosten, maar wél maximale publiciteit opleveren.


De groep is actief op Telegram en Instagram, waar men overigens niet buitengewoon veel volgers heeft (57 op Telegram, 522 op Instagram). Net als WLM  is PJP op zich wel handig bezig: getalsmatig stelt het allemaal dus niks voor, maar de acties genereren wél flink wat publiciteit.

Bron: 1Limburg

Uitgelichte afbeelding: Aixafem El Feixisme [Smash Fascism] (Art.IWM PST 8479) whole: a large photographic image covers the whole framed within a white border. The title is set in the white border and.position bottom left..image: A foot clad in an espadrille stamps on and cracks a swastika, which is lying on a cobbled street..text: AIXAFEM EL FEIXISME. Editat per la Comissaria de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. (Fot. Catalá). Copyright: © IWM. Original Source: http://www.iwm.org.uk/collections/item/object/4722