SP moet fuseren met PVV volgens nrcnext

Op Welingelichtekringen een citaat van nrcnext-columnist Stefen ter Borg, die meent het ei van Columbus te hebben gevonden, namelijk dat de SP en de PVV als ze al niet fuseren dan tenminste toch een lijstverbinding aan moeten gaan:

Over heel veel dingen zijn beide partijen het eens: “Emile Roemer erkent dat er overeenkomsten zijn op sociaal-economisch vlak, maar vindt de overige standpunten van Wilders zo abject dat hij een toekomstige samenwerking praktisch uitsluit. (..)zijn weigering is even sympathiek als dat ze achterhaald is. (…) Islam en immigratie zijn amper nog een issue.”

Nee, Stefen ter Borg vindt dat samenwerken met mensen die vier weken geleden nog een kopvoddentaks wilden invoeren maar het daar nu ineens niet meer over hebben – omdat zelfs Henk en Ingrid er moe van begonnen te worden – geen enkel probleem, ‘want het is geen issue meer’. Stefen ter Borg nodigt ook graag oud-SS-ers uit op zijn verjaardag omdat de holocaust momenteel even geen issue meer is en ze tijdelijk niet op dagelijkse basis joden over de kling jagen (a Godwin a day keeps the fascists away). Over dat soort dingen moet je gewoon even heen kunnen stappen volgens Stefen ter Borg.

Wat zou Stefen ter Borg zelf stemmen? Ik wed dat hij op een van de drie kleine partijen van de Kunduzcoalitie stemt, die zijn ook zo goed in het verdringen van het feit dat ze niet konden wachten met samenwerken met twee partijen die tot voor kort juichend het tuig van de PVV zijn gang liet gaan, om vrij spel te hebben bij het binnengraaien van het land voor het grootkapitaal.

Het is gewoon weer zo’n doorzichtige poging van een vermoedelijk pseudo-linkse neo-liberaal om de SP te marginaliseren, door ze in dezelfde rabiate hoek als de PVV te willen dringen. Waarom sluiten GroenLinks en D66 zich dan eigenlijk niet gewoon bij de VVD aan? Daar hebben zij zelf aanzienlijk meer gemeen mee.

 

11 gedachten over “SP moet fuseren met PVV volgens nrcnext”

 1. Pvv en Sp die samengaan.
  Over mijn lijk.
  Dan is het eerste wat ik doe, mijn lidmaatschap van de SP opgeven.
  Met mensen die bevolkingsgroepen als 2 de rangs burger zien, wil ik niets te maken hebben.

 2. Wat een onzin, tot nu toe is de SP trouw gebleven aan haar standpunten terwijl Wilders zijn van de SP “geleende” sociaal-economische punten stuk voor stuk inleverde om mee te mogen doen met het vorige kabinet. Binnen 24 uur na het sluiten van de stembussen liet hij zijn “ononderhandelbare” AOW-standpunt al vallen en dat terwijl er nog geen seconde was onderhandeld.

  Reken maar dat Wilders op een haar na accoord was in het Catshuis maar precies op tijd zijn handen er vanaf heeft getrokken, louter en alleen om electorale redenen. En reken er maar op dat zijn clubje fors gaat profiteren van het anti-Europa-sentiment en de hang naar de goeie ouwe gulden. Dat gaat ze geen windeieren leggen. Wat dat betreft beheerst die blonde clown het spelletje volkomen: je oor te luister leggen aan alle borreltafels en vervolgens de gangbare mening van de kroeggangers vertolken. En wat zeggen die dan vervolgens? “Wilders zegt precies wat wij denken”. Politiek is heel simpel en zoals ene Adolf ooit al zei “De massa is dom”.

 3. —Over heel veel dingen zijn beide partijen het eens:—

  Niet zo heel gek, aangezien de PVV het ‘sociale deel’ van het partijprogramma van de SP heeft gejat.

  Dit om het verschil tussen het ‘Socialisme’ en het (extreem-)rechtse ‘nationaal-socialisme’ te vervagen.

  Trouwens, dat welingeliktekringenpuntenel is eigenom van Neeltje Kroes (VVD)?

 4. Een column geeft soms een bijzondere of overdreven voorstelling van zaken. Dit om een bepaald idee duidelijker voor het voetlicht te brengen. Maar wat deze Stefan ter Borg poneert, slaat als køt op dirk.
  Het is inderdaad

  … gewoon weer zo’n doorzichtige poging van een vermoedelijk pseudo-linkse neo-liberaal om de SP te marginaliseren, door ze in dezelfde rabiate hoek als de PVV te willen dringen.

  Mijn advies aan NRC: ontslaan die gast wegens verregaande politieke incompetentie.

 5. Je zou voor de grap het aantal leden van beide partijen met elkaar moeten vergelijken, alvorens aan zo’n column te beginnen.

 6. @6;

  Dat is een makkie, aangezien PVV maar één lid kent. Je kent hem vast wel, die geradicaliseerde met zijn geëxplodeerde albino-cavia op zijn hoofd.

 7. Wat lees ik daar bij Welingelichte Kringen in het citaat van Ter Borg? Het aantal laagopgeleiden in de Tweede Kamer zou toenemen bij een fusie van PVV en SP? Nou, dat kan niet aan de SP liggen want de meeste kamerleden van de SP hebben een academische opleiding. Heeft luie Stefen natuurlijk niet gecheckt. Fusie van PVV en SP zou op 50 zetels kunnen rekenen? Stefen heeft niet doorgedacht.
  IK heb heel vaak op de SP gestemd, maar bij een fusie met de PVV is het voor mij einde verhaal. En zo zullen waarschijnlijk heel veel SP-kiezers denken. Dus hoeveel zetels blijven er dan nog over? Maar goed,de SP zal wel wijzer zijn. En Stefen ter Borg mag bijgezet worden in het rijtje personen van onzinverkondigers over de SP.

 8. Leuk Borg propaganda voor PVV voeren, nu dat de SP onophoudelijk groeit en het vertrouwen in PVV volstrekt ontbreekt waardoor ze alleen op haatgevoelens kunnen blijven drijven.

  SP is zeker heel anders.

  Mededeling voor de Borg – de beroemde uitspraak van de Capitein: ” The line is drawn down here!”

 9. @3 Marcy

  Ik meen te weten dat Mootz/Welingelichtekringen eigendom is van de oudtestamentische meester-oplichtster Nina Brink. Haar schoothondje Pieter Storms zou het zaakje runnen.

Reacties zijn gesloten.