Soulklassieker du jour: Happy (Pharrell Williams)

Vooropgesteld: ik vind het een uitstekend nummer, dat aan alle vereisten van Northern Soul voldoet, behalve dan dat het een enorme hit is geweest. En het is heel recent. Ik zag het opduiken in het menu op Youtube, Northern Soul Girl dancing to Happy, vroeg mij af hoe dit er uitzag, en had een verbijsterende ervaring: ik duik zelf op naast het Jonge Ding uit de Achterban, daar ergens in een Engelse straat. Men vertelt mij ook nooit iets, heb alweer een jaar of drie geen gig meer gedaan en ben in geen tien jaar in Noord-Engeland geweest.
Ik zocht eigenlijk iets anders, maar dit was te leuk (ja, Levanna, de danseres, is ook een leuke jongedame, daar niet van).


(In het filmpje wordt intussen gezegd dat het in Bristol is opgenomen. Daar ben ik zelfs nog nooit geweest. Maar het is niet in het Noorden).