Softe rechter is mythe, straffen stegen in tien jaar tot 20 procent

Quote van NRC website: “De strafrechter is tussen 2000 en 2009 in gelijksoortige zaken gemiddeld tien procent zwaarder gaan straffen. Bij geweldsmisdrijven is de strafrechter twintig procent ‘strenger’ geworden. De rechter heeft geluisterd naar de publieke roep om strenger straffen. Dit schrijft dr. Frank van Tulder van de Raad voor de Rechtspraak in het Nederlands Juristenblad (2011/24).”

Kortom, wat zeiken die blonde haatpruik en die Dickerdack (Opstelten) en Teeven nou nog? Facts free politics alom, tuurlijk, wordt gevreten door het volk als koek. Het volk zal ook vast wel weer openbare terechtstellingen willen met muziek van André Hazes. Gezellig een dagje uit met de kinderen.

Maar! Laten we even doen of we in een beschaafd land leven. Waar de straf moet passen bij het misdrijf, dat er boetedoening gedaan moet worden, maar ook dat er recht op rehabilitatie is.

Kortom, ik maak me kwaad om dit ongelooflijke populistische gezwets en gezeik. Waarom wordt er zo gelogen? Waarom slikt iedereen die leugens gewoon voor zoete koek. Waarom zijn er zoveel mensen die hersen-uitgedaagd zijn? Waarom wordt daar niet eens iets aan gedaan? Het volk is niet dommer dan vroeger, dat geloof ik helemaal niet. Vroeger waren er ook domme mensen die niet verder dachten dan hun eigen bank of voortuin. Maar die mensen moesten het doen met schelden op de bank of in de voortuin. Nu lopen ze, met dank aan die domme blonde haatpruik, ook een beetje de openbare ruimte te bevuilen met hun domheid en gescheld. Mag ik daar genoeg van hebben? Ik wil dat er een verbod komt op domheid in openbare ruimten! Terug naar de bank en de voortuin met de algehele domheid. Uit het publieke domein, weg ermee. Ga je eigen huis maar bevuilen. Als je mee wilt doen, zul je na moeten leren denken en je in ieder geval beschaafd kunnen gedragen.

3 gedachten over “Softe rechter is mythe, straffen stegen in tien jaar tot 20 procent”

  1. Wilders is vrijgespoken dankzij een collaborerend O.M. Geen andere reden ….

  2. Die rechters ( en het Nederlandse volk) hebben tijdens de zittingen een bijscholing Islam gekregen, en willen Wilders nu niet meer de mond snoeren.

    De benadeelde partijen werden belachelijk gemaakt en de mond gesnoerd door de voorzitter.

Reacties zijn gesloten.