Sociaalcommentaarnummer du jour: Love story

Randy Newman schreef al schitterende ironische commentaren op het leven in de VS (en wat hartverscheurende liefdesleedliederen, daarover een andere keer) voordat hij als zelf uitvoerend artiest werd ontdekt. Dit juweeltje werd door een obscuur gezelschap geheten The Brothers als eerste op plaat gezet, daarna door Alan Price (van wie ik het oorspronkelijk ken; zijn Engelse tekstvarianten staan tussen haakjes) en vervolgens Jack Jones, onder anderen, bij wie het arrangement in de buurt van Randy Newman zelf komt. Ja, hij heeft het ook zelf op de plaat gezet, maar de anderen waren eerder.

I like your mother
I like your brother
I like you
And you like me too
We’ll get a preacher
I’ll buy a ring
We’ll hire a band
With an accordion
A violin
And a tenor who can sing

You and me you and me, baby
You and me you and me you and me, baby
You and me you and me you and me, baby
You and me you and me you and me, baby

We’ll have a kid
Or maybe we’ll rent one
He’s got to be straight
We don’t want a bent one
He’ll drink his baby brew
From a big brass cup
Someday he may be president (prime minister – lachje…)
If things loosen up

You and me you and me, baby
You and me you and me you and me, baby
You and me you and me you and me, baby
You and me you and me you and me, baby

I’ll take the train into the city ev’ry mornin’
You may be plain – I think you’re pretty in the mornin’
And some nights we’ll go out dancin’
If I am not too tired
Some nights we’ll sit romancin’
Watching the Late Show by the fire

When our kids are grown
With kids of their own
They’ll send us away
To a little home in Florida (Harrogate)
We’ll play checkers (patience) all day
Until we pass away


Brothers, 1967. Mooi slot aan het filmpje…


Alan Price Set, 1968


Jack Jones, 1969

1 gedachte over “Sociaalcommentaarnummer du jour: Love story”

  1. Pingback: Pa, schrob je nog steeds de vloer? | Krapuul

Reacties zijn gesloten.