Sint Willebrord: van Boer Koekoek naar Fortuijn naar Wilders

Sint Willebrord, tja, wat moet je er van zeggen als je het zo leest? Het is een dorp waar de bevolking uitsluitend uit Henken en Ingrids bestaat en waar eenoog koning is:

Even later komt de bezoeker van het buurtcafé nog even naar buiten. “Er komt net iemand binnen die iets over politiek weet”, schreeuwt hij. “Die moet je maar wat vragen.”
De man blijkt een actieve PVV-aanhanger.

Ze zijn altijd al wars van alle algemene ontwikkeling geweest en hun stemgedrag wordt vooral gedreven door angst en dwarsheid.

Waar ik altijd zo om moet lachen is dat mensen zulke rare dingen zeggen als: heb je wel eens geprobeerd met een korte broek een moskee in te komen? Nee, maar dat lukt je ook in Italië niet als je een katholieke kerk binnen wilt gaan. Hoort bij de algemene omgangsvormen beste mensen, beetje respect en al dat bloot hoort daar niet bij. Maar ja, meten met twee maten is altijd makkelijker he?

 

8 gedachten over “Sint Willebrord: van Boer Koekoek naar Fortuijn naar Wilders”

  1. Dit soort mensen gaan niet naar het buitenland,want daar wonen allemaal buitenlanders…

  2. En vanwaar die grote aanhang voor Fortuyn? Hoe dat komt? ‘Ik ben geen socioloog. Maar het zou misschien best aardig zijn als de wetenschap dat eens objectief uitzocht.’

    Zou het zo zijn dat criminelen, als ze al gaan stemmen, vaak op partijen stemmen die recht en orde preken?

  3. “Hier hebben we het best prima hoor. Maar ga maar eens in steden als Utrecht of Amsterdam kijken. Daar kun je als vrouw echt niet met blote armen rondlopen. Ik hoopte dat de PVV het voor hen beter zou maken.”

    Dat weet men daar, want men komt dagelijks in Utrecht of Amsterdam…
    Zoiets is toch maar mooi mogelijk in Nederland, dit moet eigenlijk gekoesterd, themapark van maken ofzo…

Reacties zijn gesloten.