Shell moet neer! Verklaring van Code Rood

Ieder jaar vindt in mei in Scheveningen de aandeelhoudersvergadering (AGM) van Shell plaats. Hierin wordt het afgelopen jaar besproken, en worden de plannen voor het komende jaar goedgekeurd. Samen met het bestuur vervullen de aandeelhouders van Shell een reeks juridische verplichtingen. Alle beursgenoteerde bedrijven moeten hieraan voldoen om hun destructieve werk zijn gangetje te laten gaan.

Dankzij de eindeloze inspanningen van toegewijde mensen uit de hele wereld groeit het verzet tegen Shell, elk jaar, sneller dan hun dividenden:

  • Momenteel wordt Shell geconfronteerd met verschillende historische rechtszaken vanwege zijn misdaden tegen mens en natuur (#ogoni9 & Klimaatzaak).
  • FossilFreeCulture heeft meerdere kunstinstituten bevrijd van Shell’s smerige subsidies.
  • Groningers, die al langer lijden door de consequenties van de langdurige gaswinning, verzetten zich en werden vorig jaar hierin gesteund door Code Rood met een massale blokkade van de gasinfrastructuur van de NAM/Shell.
  • Fossielvrij Den Haag versloeg Shell op hun thuisbasis, en dwong ze om hun greenwashing festival “Generation Discover” uit Den Haag te verplaatsen.
  • Vorige maand nog bezetten onze kameraden van Extinction Rebellion het hoofdkwartier van Shell.

De tijd is nu rijp voor een gebundelde strijd tegen Shell. Code Rood zal deze aandeelhoudersvergadering gebruiken om onze verklaring voor 2020 openbaar te maken, zowel buiten als binnen in de aandeelhoudersvergadering. We nodigen je uit voor dit nieuwe begin, want er is nog zo veel om naar uit te kijken.

Wil je meer weten? We zien je graag op 21 mei, van 11.00 tot 13.00 uur voor het Circustheater in Scheveningen.
Dresscode: overalls / witte schilderspakken

– Bron: Indymedia