SGP is ook al anti-Europa! PVV III

‘Europa is een molensteen om de nek van nationale staten’. Dat zegt de SGP in het verkiezingsprogramma van de partij. De SGP vindt daarom dat de Europese Unie moet ‘afslanken’. (Volkskrant)

Ach, het is bijna aandoenlijk. Kees van der Staaij is ook al tegen Europa! En was dat altijd al hoor! Zou de stemming tegen Griekenland er iets mee te maken hebben dat het een overwegend katholiek land is? Hebben die grefo’s het niet zo op.

Maar dat partijprogramma zal inslaan als een bom in Den Haag en zeker met dat aantal zetels dat ze hebben, zal het veel gewicht in de schaal leggen. Maar Kees moet nog een beetje wennen dat hij niet meer de belangrijkste zetelhouder in de Tweede en de Eerste Kamer is. De tobberd.

6 gedachten over “SGP is ook al anti-Europa! PVV III”

 1. Griekenland is niet katholiek maar orthodox, maar dat is net zo erg vanuit SGP-standpunt vermoed ik.
  Het standpunt van de SGP is dat God een speciale bedoeling heeft met Nederland en dat Hij (!) het daarom de Nederduits Gereformeerde Kerk, nee, de Gereformeerde Kerk, nee de Gereformeerde Gemeenten, nee de Gereformeerde Kerk in Hersteld Verband (enz. enz. enz.) heeft geschonken.
  Daar moeten “ze” buiten blijven.

 2. @1 Ja wist ik wel, maar dacht dat het zo misschien duidelijker was. 🙂
  En die ‘ze’ zijn vast de andere geloven dan wat de gereformeerde mannenbroeders bedoelen. 😎

 3. Eigenlijk valt dit onder de categorie oud nieuws. Niet voor niets zit de SGP in het Europees Parlement gezellig samen met onder andere partijtjes als de Lega Nord, Danske Folkspartit en United Kingdom Independence Party, een heerlijke smeltpot van extreemrechts, eurosceptici, neofascisten en christenfundamentalisten.

 4. Moet natuurlijk PVV IV zijn!
  1) PVV
  2) PDK
  3) VVD (schijnt volgens Buma zo te zijn)
  4) SGP

Reacties zijn gesloten.