SCP slaat plank flink mis in rapport

Het SCP heeft onderzoek gedaan naar hoeveel de ‘extra’ uitgaven aan het onderwijs hebben opgebracht. Het SCP heeft hier een grote fout gemaakt. Is elke euro die meer geïnvesteerd wordt ook direct meetbaar? Nee, zeg ik. Wat als er niet was geïnvesteerd? Dat zullen we nooit weten. Er liepen nu eenmaal niet twee precies dezelfde projecten (lees samenlevingen) naast elkaar. Het SCP heeft onderzoek gedaan om het onderzoek en het is een flutonderzoek. Hoe kun je de zaken die zij meent te hebben onderzocht ook echt onderzoeken? Niet, volgens mij. Als er minder in het onderwijs was geïnvesteerd was het er misschien nog wel belabberder aan toe geweest dan nu. Misschien minder leerkrachten en minder materiaal. Daarbij is een citotoets HET instrument om opbrengsten van leerlingen vast te stellen? Dacht het niet.

De VVD ziet zijn kans al weer schoon om te zorgen dat straks alleen kinderen van rijke ouders weer kunnen leren. We zullen de klassemaatschappij weer eens even terugkrijgen, die gelijkheid heeft nu lang genoeg geduurd!

Zijlstra heeft het nog steeds over kwaliteit, hoe krijgt hij het uit zijn bek?

Ondertussen blijkt dat er meer kinderen zonder diploma van school gaan bij havo en vwo en dat zou dan niet aan het onderwijs kunnen liggen? Kortom, ik maak me zorgen over het onderwijs. Helemaal met het afbraakbeleid van dit kabinet.

 

 

2 gedachten over “SCP slaat plank flink mis in rapport”

  1. Geen onderzoek is evenmin een optie. Maar misschien komt er na verder onderzoek uit dat de talloze door de leerkracht bij te houden prestaties van leerlingen op van alles en nog wat veel geld kost, in de meeste gevallen zinloos is en de leerkrachten vooral frustreert.

  2. Ik ken het SCP als een betrouwbaar onderzoeksinstituut.
    Dat is nu afgelopen.
    Iedere tweede-jaars-statisticus, weet, dat je op die manier geen resultaten meet.
    Helaas, nóg een Nederlands kwaliteits-instituut, dat in opportunisme ondergaat.

Reacties zijn gesloten.