SCP: Nog steeds veel Antilliaanse en Marokkaanse jongeren in aanraking met politie

(Eerder verschenen op het tijdelijke Superkrapuul)

Het SCP zegt geschrokken te zijn. Want “nog steeds” komen allochtone jongeren veel vaker met de politie in aanraking dan autochtone. Zou dat misschien iets met de huidskleur van deze jongeren te maken hebben? Of met de afkeer van de politie voor niet blanke jongeren? Als daar nou eens onderzoek naar gedaan wordt? Als er dan ook eens gekeken wordt naar hoe vaak die jongeren terecht zijn aangehouden en dus veroordeeld. Aanhouden kunnen ze iedereen. We weten allemaal dat de politie een rechts bolwerk is dat denkt dat alleen blanke mensen deugen en dan bij voorkeur mannen, vrouwen zijn ook tweede keus.

Dus stop met zomaar roepen, verwacht toch wat meer van een instituut als het SCP. Of is het toch niet zo’n onafhankelijk instituut als het wil doen voorkomen?

Overigens wel komisch om Marokkanen en Antillianen ‘niet westerse’ allochtonen te noemen. Marokko ligt best beetje meer westelijk dan Nederland en de Antillen iets van 6.000 km. Dus eh, zeg het maar. Niet westers?

 

4 gedachten over “SCP: Nog steeds veel Antilliaanse en Marokkaanse jongeren in aanraking met politie”

 1. Schot in de roos Keira. Onrustbarende ontwikkeling, in de pers nog geen kritische noot over deze vicieuze cirkel constructie gelezen.

 2. Goede opmerking: ” Overigens wel komisch om Marokkanen en Antillianen ‘niet westerse’ allochtonen te noemen. Marokko ligt best beetje meer westelijk dan Nederland en de Antillen iets van 6.000 km. Dus eh, zeg het maar. Niet westers?”

  Het is gewoon een projectie van de eigen vooroordelen die tegenwoordig plaatsvindt in alle documenten.
  Erger is dat het jarenlang aan die xenofobe klimaat volop is gewerkt mede om de eigen vooroordelen te doen rechtvaardigen.

  Z’n trein op volle vaart met Bruin I stopt niet in een seconde.
  Mensen moeten eerst leren dat racisme en xenofobie een doodlopende straat zijn en hebben geen perspectief.

 3. Als men dee zaak serieus neemt zou dan eerst gekeken worden hoe ontstaat een dergelijke “onderklasse” en welke factoren spelen er mee.

  De grootste schrik en verassing zal zeker komen uit het feit dat mensen uit een arme milieu, zonder vooruitzichten vaak die onderlaag gaan vormen.

  Er zijn onderzoeken voldoende maar GEEN ENKEL oplossing binnen de Vrije Markt, helaas.
  Die is alleen voor de rijken bedoeld.

 4. “Overigens wel komisch om Marokkanen en Antillianen ‘niet westerse’ allochtonen te noemen. Marokko ligt best beetje meer westelijk dan Nederland en de Antillen iets van 6.000 km. Dus eh, zeg het maar. Niet westers?”

  Die liggen niet alleen westelijker maar ook nog eens op het westelijk halfrond, terwijl Nederland toch echt op het oostelijk halfrond ligt.

  Dit soort discussies over Antillianen zijn extra zuur. Volgens mij zijn de meeste Antillianen afstammelingen van de slaven die we daar geparkeerd hebben een paar eeuwen terug. En nu willen we dus nog steeds diezelfde mensen plaatsen waar het ons het beste uitkomt, netjes gesorteerd op afkomst. Het is nog steeds dezelfde handel.

Reacties zijn gesloten.