Schutter Colorado blijkt fascist te zijn

De man die afgelopen zondag in Denver, Colorado een hulpsheriff doodschoot en 4 anderen verwondde, lijkt connecties te hebben met het alt-rechtse (lees: fascistische) milieu. De dader, Matthew Riehl, werd doodgeschoten nadat hij zich in zijn woning gebarricadeerd had. De agenten reageerden op een klacht van de buren over geluidsoverlast, waarna Riehl vanuit zijn woning het vuur op hen opende.

Op zijn inmiddels verwijderde Facebookpagina plaatste Riehl onder de naam Matt Gonzo diverse illustraties van Pepe the Frog, een bekend alt-rechts symbool:


Op Youtube plaatste Riehl een filmpje waarin hij aankondigde zich als libertariër kandidaat te zullen stellen voor de functie van sheriff. De huidige sheriff was volgens Riehl een ‘pooier’ die hoognodig met pensioen gestuurd diende te worden:


Riehl was een Irak-veteraan, aan wie duidelijk een steekje los was – wat natuurlijk sowieso het geval is wanneer je Trump steunt. Hij lijkt geen lid van een militie te zijn geweest, maar werd wel getraind in het gebruik van vuurwapens  bij de Kenaz Tactical Group, een schietclub die zich tot doel stelt ‘mensen op een verantwoordelijke manier met vuurwapens te leren omgaan’. Die missie lijkt bij Riehl dus niet geheel geslaagd te zijn.

Bron: Newsweek