Schuldbekentenis van een fascistenvriend

Rattus_norvegicusKent u Pastuiven Verkwil? Ik vind het een van de treffendste personages in het Toonderuniversum. Laat ik de samenvatting van Wikipedia even aanhalen:

Verkwil is een kleine rat die daar al zijn hele leven mee worstelt. Waarschijnlijk heeft hij daarmee een minderwaardigheidscomplex opgebouwd en wil hij wraak op iedereen die hem moet hebben ‘omdat hij klein is’.

Voortdurend staat hij te springen waarmee hij het ongenoegen over alles wat hem aangedaan wordt tot uitdrukking probeert te brengen.
Veelbetekenende passages:
“Dat deed je er om hè! Ik zag het duidelijk.” (Bij een huishoudelijk ongevalletje).
“Waar was jij op 21 december 1955? Dat weet jij niet hè? Maar ik wel. Wat jij toen deed, daar bestaan nog brieven over!”
Enzovoort. Kortom, een onuitstaanbaar en tegelijk zo herkenbaar personage.

De vrijwel geboren querulant heeft nu een klaarblijkelijk treffend medium bij de hand om liefst dag en nacht vast te stellen dat ze er op uit zijn hem te kleineren. Ik denk zelf niet eens aan die ene die in de Volkskrant mag schrijven hoe zielig hij en zijns gelijken zijn, want daar is die krant inmiddels voor. Maar twitter is pas bij uitstek het medium voor de pastuivens onder ons (het zijn altijd mannen, ik vraag mij af of vrouwen deze verkniptheid hebben, vermoedelijk wordt zij dan anders geuit).

Sinds ruim een half jaar worden Huib en ik – volgens mij primair vanwege Krapuul – gestalkt op twitter door een pastuiven (dat woord moet in de volgende Woordtest als gangbaar voorkomen!) die wat mij betreft van geen ophouden weet en voorzover ik kan overzien al helemaal niet wat betreft Huib. Het gaat er om dat wij verdacht worden van Sympathie voor Jacqueline Wouters. Nu had ik deze (inmiddels voormalige) Krapuul-reageerster juist geblokt omdat ik zoveel mogelijk verschoond wens te blijven van verhalen over zekere Demmink. Collega Huib lijkt hier anders over te denken, zijn goed recht. Voor mij is twitter een manier om aandacht te vragen voor artikelen op het net, in de eerste plaats Krapuul – ik ben “er op gegaan” toen Krapuul uitviel voor een tijdje, zo’n tweeëneneenhalf jaar geleden -, heb de waarde van het medium voor onmiddellijke actualiteit gemerkt in de dagen van #15M in Spanje en rond de Occupyacties. Het is nu – helaas – weer rustiger. Maar goed, Jacqueline Wouters dus, de allerkwaadste genius van de pastuiven die Huib en mij stalkt. Het verschil van deze met de meeste pastuivens is dat zijn slachtoffers bij voorkeur vrouwen zijn, Jacqueline voorop, hier nog wel regelmatig langskomende Gavi Mensch en een hele lijst namen die mij niets zeggen maar waarvan Verkwil zeker weet dat ik er iets mee heb.

Als je iemand lang genoeg aan zijn kop zeurt, via omwegen natuurlijk, ik heb hem allang geblokt, krijg je waar je over loopt te gillen. Het is de Wet van Verkwil, die uit het optreden van de stripfiguur afgeleid kan worden. Ik heb inmiddels vernomen hoezeer Jacqueline Wouters en Gavi Mensch geterroriseerd worden door Verkwil, en de pastuiven – tot najaar 2012 ook vast reageerder op Krapuul trouwens – heeft mij nu helemaal door. Weet u, als Krapuullezer v/m beseft u het misschien niet, maar Huib en ik zijn dienaren van Geert Wilders in het bijzonder en van het fascisme in het algemeen. Vanwege Jacqueline Wouters dan uiteraard. En ik omdat ik verschoond wil blijven van tweets van zekere @kutje13 van wie ik het donkerbruine vermoeden heb dat het Verkwil zelf is, en vanwege het ergerlijke plakken van een foto van een meisje met een opwaaiend rokje op de fiets. En het meisje heeft niets aan onder het rokje. Blote reet, ja. En dit bij een als discussiestuk bedoelde gastbijdrage die besproken zou worden in een radioprogramma waaraan ik meedeed. De omgeving van de blote reet doet denken aan het Amsterdamse Koningsplein, bij nadere beschouwing is het daar niet, maar wat doet het er ook toe – ik wens niet met viezeouwemannetjesplaatjes geassocieerd te worden, op welke manier dan ook.

Dit nu kwalificeert mij bij uitstek tot Wildersfan en fascistenvriend, een stuk tuig, een schoft, onverbeterlijk schorem en wat Verkwil nog verder in huis heeft. Als ik tegen een twittervriendin achter slotje verzucht

@Jzzzzz Ach, die ene liefdesnacht in IBB, wat moet ik met de herinnering – http://www.youtube.com/watch?v=dmvUeSz4mwY …

dan staat het, zoals alles wat ik tweet inmiddels, binnen de kortste keren bij Verkwil op allerlei blogs, zijn facebook en joost mag weten waar. Of het automatisch gaat, geen idee. In ieder geval bleek dit voor onderhavige pastuiven een toppunt van fascisme, u begrijpt.

Wat een treurig leven, zult u zeggen. Van die Verkwil dan. Nee, ik ga u zijn naam of namen niet geven.
En ik beken schuld. Ik heb liefgehad, ik wil geen blote reten op plaatjes bij serieuze artikelen en ik wil @kutje13 niet zien langskomen. Ik ben fascist.

Tot slot een ander filmpje bij de desbetreffende bovenvermelde twiet, en verdomd er komen twee blote reten in voor – ze zijn “functioneel”, dat is het verschil. 😈

Amen.

10 gedachten over “Schuldbekentenis van een fascistenvriend”

  1. OK. Nu heb ik de Superlijm genomen en eerst een drupje op het scherm gedaan, daarop ga ik het volgende insluiten:

  2. Pingback: Dylancover du jour: If you gotta go – Si tu dois partir | Krapuul

Reacties zijn gesloten.