Wat schrijft rechts?

In de publicaties van Hitler-wannabees, rechts-populistisch gespuis en christenzeloten komt hun ware aard naar boven. Haat tegen Joden, niet-westerse migranten en afvalligen voert de boventoon. Daarbij geven de publicaties een aardig kijkje in het verknipte leven van deze snuiters: krankjorume ideeën zijn aan de orde van de dag.

De PVV heeft niets, maar dan ook helemaal niets, met het buitenland. Daar komen immers die ingebeelde enge horden moslims vandaan die de Nederlandse cultuur vernietigen. Maar toch zijn er twee landen op de aardkloot waar de PVV wel wat mee heeft. Het ene is natuurlijk Israël dat een frontstaat tegen de islam zou zijn. Het andere is Zuid-Afrika, en niét omdat de PVV nu zo begaan is met de zwarte medemens aldaar. Nee, de PVV voelt zich alleen verwant met de witte Boeren, die afstammen van Nederlandse kolonisten en mede verantwoordelijkheid droegen voor het apartheidssysteem. De Stichting Taalverdediging is zeer ingenomen met de politieke steun van de PVV voor de blanke Boeren. Zo is in hun nieuwsbrief te lezen dat PVV-parlementariërs er bij staatssecretaris Halbe – zool – Zijlstra op aandringen “zich sterk te maken voor het Afrikaans”, de op het Nederlands lijkende taal die de Boeren bezigen. Ook vindt de PVV dat Zijlstra zich uit moet spreken tegen de landhervormingen waarbij Boeren gedwongen worden een deel van hun oorspronkelijk geroofde landerijen op te geven ten faveure van arme Zuid-Afrikanen. Want eens geroofd, blijft immers geroofd.

De Dagelijkse Standaard is een rancuneus-rechtse website opgericht door de ultra-conservatief Joshua Livestro. Op de website verschijnen bijdragen van VVD-ers, PVV-ers en nog extremer gespuis. Onlangs was er een interview met Theodor Holman te lezen. Holman staat vooral bekend als de vriend van wijlen Theo van Gogh. Na diens dood is het oorlog in Holmans’ hoofd en ziet hij achter elke baard een moslimfundamentalist. Op de Dagelijkse Standaard toont Holman zich een groot bewonderaar van de terrorist Anders Breivik die in Noorwegen 77 mensen doodde. “Ik voel me verwant met Breivik”, aldus Holman die toegeeft dat hij en Breivik “min of meer” hetzelfde denken. Net als Breivik vindt Holman dat “we snel moeten ingrijpen”, want anders “hebben we echt verloren”. Hij meent dat moslims “twee wapens hanteren”, namelijk die van “de bevolkingsaanwas en de immigratie”. Holman vertelt er natuurlijk niet bij dat moslims tegenwoordig bijna net zo weinig kinderen krijgen als de kaaskoppen. Nee, stel je eens voor zeg dat je op basis van feiten moet discussiëren. Maar goed, Holman meent verder dat er “in principe” geen gematigde islam bestaat. En als er al gematigde moslims bestaan, kun je die volgens hem het beste vergelijken met de “snoepjes gevende fascisten” uit de Tweede Wereldoorlog. Holman geeft verder aan het oneens te zijn met het Polen-meldpunt van de PVV. Hij vindt namelijk dat “je andere mensen niet moet aangeven”. Dat heeft “iets miezerigs”. Holman is daarentegen wel van mening dat je overlastgevende Polen gewoon “verrot moet schoppen”. “Pak een pistool en schiet ze neer”, aldus de compleet doorgedraaide Holman. De Dagelijkse Standaard staat overigens ook wel bekend als de Dagelijkse Stinkiestankie, gezien alle bruine rioolverhalen op die website.

Het zwartelaarzenweblog Amsterdam Post is een van de vele plekken op internet waar Wilderianen, extreem-rechts en Breivik-fans met elkaar vuil spuien. Het weblog kwam in opspraak nadat medewerker Martien Pennings “de nazislamitische hoeren” Femke Halsema en Jolande Sap “een executie” toewenste op een manier zoals de Taliban afvallige vrouwen doodschiet of stenigt. Tegenwoordig schijnen dit soort doodsbedreigingen gewoon geuit te kunnen worden. Dat heeft te maken met “de vrijheid van meningsuiting”, of zoiets, en zolang het maar uit de mond van dom-rechts komt, is er niets aan de hand. Anyway, op de weblog gaat men nu tekeer tegen een medewerker van een bibliotheek in Den Haag. Die had het namelijk in zijn hoofd gehaald om bij Google te klagen over de doodsbedreigingen. Google besloot daarop geen advertenties meer te verbinden aan de Amsterdam Post. Het weblog is ziedend over deze actie en noemt de klager een NSB-er en een bivakmutsdragende aanhanger van GroenLinks, de PvdA of de SP. Kortom, de Linkse Kerk heeft het weer gedaan. Als klap op de vuurpijl wordt ook nog eens het mailadres van de klager gepubliceerd in de hoop dat de dom-rechtse lezers hem massaal zullen onderdompelen in nieuwe doodsbedreigingen. En zo kennen we dit soort rechts gajes weer: huilen, schreeuwen en dreigen. Mijn dochtertje is er heilig bij…

In Laagland, het berichtenblad van Voorpost Nederland, blikt men vooruit op het jaar 2012. “We gaan ervoor”, schreeuwt Florens van der Kooi uit. Voorpost “zal ook in 2012 weer vooraan gaan in de strijd voor eigen volk”. Dat klinkt allemaal enthousiasmerend, maar Voorpost zal daarbij net als in voorgaande jaren nauwelijks op steun van een achterban kunnen rekenen. De acties van Voorpost trekken tegenwoordig immers nog maar anderhalve paardenkop, en een verdwaalde kaalkop niet te vergeten. Maar goed, Voorpost is verder in extase over het feit dat Europarlementariërs van de Hongaarse anti-joodse en anti-Roma-partij Jobbik tijdens een manifestatie een EU-vlag in de hens gezet hebben. “Onze wens is dat in veel meer grote steden in Europa deze gehate vlag zal branden net zolang tot de knotsgekke EU ten einde is”, aldus de brandstichters van Voorpost.

In Pro Patria, de nieuwsbrief van de Nationalistische Volks Beweging (NVB), beklaagt de oudgediende Wim Beaux zich erover dat de jeugd bijgebracht wordt dat alle mensen gelijk of in ieder geval gelijkwaardig zijn. Maar volgens Beaux is dat een “grove belediging” en “een leugen”. Beaux is immers van mening dat “wij volksnationalisten van een ander niveau zijn”, en dan doelt hij er niet op dat volksnationalisten van een sneu niveau zijn. Nee, volgens Beaux zijn volksnationalisten namelijk “Übermenschen”. Echt. Waar. Met dit soort uitspraken maakt Beaux duidelijk ze allemaal niet meer op een rijtje te hebben. Het enige dat er bij hem nog ontbreekt, is een seniele sliert kwijl uit zijn mondhoek. Volgens de oude Beaux was het jeugdonderwijs vroeger veel beter. Toen leerde men immers nog “onze Vaderlandse helden kennen”. En men leerde dat de Nederlanders zouden behoren tot “het Noord-Europese blanke ras”. Volgens Beaux word je tegenwoordig al voor “racist” uitgemaakt als je trots bent “op je blank zijn”. Maar aangezien hij gewoon trots blijft op zijn “volk, land en ras”, stelt hij het eigenlijk wel “op prijs om door foute figuren racistisch gevonden te worden”. Nou Beaux, bij deze dan: je bent een racist!

In Revolte, orgaan van Voorpost Vlaanderen en Nederland, staat een gortdroog artikel over – tromgeroffel – de molen. De molen behoort volgens de hoofdredacteur tot het Nederlandse “cultureel erfgoed”. Molens zouden “iconen” zijn. De hoofdredacteur komt woorden tekort om de geschiedenis van de molen te beschrijven. Zo leren we bijvoorbeeld dat “de molenaar iemand is die zorgdraagt voor de werking van de molen” en dat er “een heuse Gilde van Vrijwillige Molenaars” bestaat. Indien je een opleiding tot molenaar wilt volgen, dien je volgens Voorpost wel minimaal 16 jaar oud te zijn. En dat is nog eens informatie waar de mens wat aan heeft. Ja toch!? Voorpost staat verder stil bij de Vlaming Raf van Hulse. De man, alweer enige tijd dood en begraven, was in 1941 een van de oprichters van de “Algemene SS Vlaanderen”, voorwaar niet iets om trots op te zijn, maar in Voorpost-kringen doet dat het juist altijd goed. Van Hulse vertrok in 1942 naar het Oostfront om samen met de Duitse nazi’s de schuttersputjes te bevolken. In 1944 werd hij teruggeroepen naar Vlaanderen om “Inspektor” van de “Hitlerjugend-Flandern” te worden. Na de oorlog zat hij een aantal jaren gevangen, maar daarna werd hij weer actief in allerhande fascistische en nazistische organisaties. Volgens Voorpost is Van Hulse een man die “trouw bleef aan zijn overtuiging”, en die net als de Voorposters streed voor een Diets ideaal. Houzee!

Onder de ronkende titel “Rovers uit het Oosten” haalt Elsevier uit naar Polen en andere Oost-Europeanen die in Nederland de boel zouden leegroven. Volgens Elsevier werken ze daarbij volgens het hit and run-principe: na hun slag geslagen te hebben, vertrekken ze direct weer naar het land van herkomst. Het weekblad spreekt van “mobiel banditisme”. In een ander bericht wordt gemeld dat de Nederlandse export naar Oost-Europa “de afgelopen jaren flink is toegenomen”. Bedroeg het Oost-Europese aandeel van de totale Nederlandse export in 2001 nog 4 procent, inmiddels is dat al 8 procent. En zo weten de Nederlandse handelslieden, ook wel bekend als de “Rovers uit het Westen”, op hun beurt de Oost-Europeanen middels de hoge winstmarges weer een poot uit te draaien. Maar daar likt rechts de vingers bij af. Want dat is legitieme diefstal. En dan mag het. Elsevier weet voorts wel raad met het begrotingstekort. Er mogen volgens de rechts-populisten geen hogere belastingen worden geheven, maar er moet wel flink worden bezuinigd. Er kan gekort worden op de hoogte van de uitkeringen, de basisbeurs voor studenten mag eraan, en de AOW-leeftijd moet verder worden verhoogd. “Hoe kleiner de overheid, hoe meer ruimte er is voor het ondernemerschap”, kirt het weekblad uit, en met die boodschap zijn ze bij het meest rechtse kabinet sinds Seyss-Inquart aan het goede adres. Het gedoogkabinet – tegenwoordig met de zijwieltjes van de SGP en Gruppe Brinkman – is immers ook van mening dat “de tering naar de nering moet worden gezet”. Maar persoonlijk spreekt de leus “regering, krijg de tering” mij toch iets meer aan.

 
Verscheen eerder op doorbraak.eu. Auteur: Gerrit de Wit.

2 gedachten over “Wat schrijft rechts?”

  1. Molens komen oorspronkelijk uit Al Andaluz .. dus een stukje islamitisering van je welste .. uit anti-Islamisme zou je Nederland dus principieel onder water moeten laten lopen en je wilt natuurlijk ook niet gebruik maken van de een door een zo gehate Griek uitgevonden “Schroef van Archimedes ” http://nl.wikipedia.org/wiki/Schroef_van_Archimedes

Reacties zijn gesloten.