Schip Defend Europe tegengehouden in Egypte

Het schip dat onderweg was naar de Middellandse Zee om daar Afrikaanse migranten die proberen Europa te bereiken  tegen te houden, is in Port Suez aan de ketting gelegd door de Egyptische autoriteiten. Het schip, de ‘C-Star’ was gecharterd door een groep die zich Defend Europe noemt. De organisatie is nauw gelieerd aan de fascistische Génération Identitaire.

Volgens onbevestigde berichten werd het schip omsingeld door Egyptische oorlogsbodems en gedwongen voor anker te gaan in Port Suez. Formeel zou het niet zozeer gaan om de missie van het schip, maar om het feit dat de gezagvoerder niet in staat – of bereid – was de benodigde papieren te overleggen.

Dat laatste komt niet als een grote verrassing. Eerder onthulde de Britse organisatie Hope, not Hate dat de eigenaar van het schip op een flink strafblad kon bogen. Bovendien zijn er goede redenen om aan te nemen dat zich aan boord van het schip een contingent gewapende nazi’s bevindt.

Mochten de berichten juist zijn, dan zou dit weleens het einde van het project kunnen betekenen. Defend Europe verkeert in grote financiële problemen. In navolging van Paypal en diverse banken besloot ook Patreon recentelijk accounts van Defend Europe te sluiten.

Bron: Hope not Hate