Schietende PVV-Indianen op kamelen en het songfestival

De criminaliteitscijfers dalen in dit landje al een aantal jaren. Mooi toch? Maar nee, de massa laat zich niet meer leiden door feiten maar door emoties en eist hardere maatregelen, daarbij geïnspireerd door Ruttes kabinetje dat maar al te graag oefent op het neerslaan van de zo gevreesde Grote Volksopstand die natuurlijk spoedig gaat komen.

Dat veel mensen zich onveilig voelen is eerder een zaak van gezellig samen bibberen en lekker hysterisch doen. The Dutch Freak Show zeg maar, dat had Schnabel van het SCP goed gezien. Het winnende liedje voor het songfestival past prachtig bij deze malle boel, nu weet tenminste de hele wereld dat we hier niet sporen, had je ze al gezien? Van mij had dit liedje mogen winnen, maar dit even terzijde.

We zijn niet alleen een beetje aan het versimpelen maar helaas ook nogal aan het doordraaien in dit landje:

“Veiligheid staat voor iets wat veel groter is dan het feitelijke criminaliteitsprobleem”
Dit wordt bevestigd door recent wetenschappelijk onderzoek. Het blijkt dat chaotische situaties ons doen terugvallen op simplistische denkpatronen. Volgens Siegwart Lindenberg, hoogleraar cognitieve sociologie in Groningen, hebben “mensen die geconfronteerd worden met fysieke wanorde… een verhoogde behoefte aan het scheppen van orde.

Ooit kreeg de pliessie het mandaat van het volk om een wapen te dragen en desnoods te mógen schieten in dreigende situaties ter bescherming van ons allen tegen een invasie van Lucky Lukes. Maar om de orde terug te krijgen moeten we nu toch echt anders gaan denken en handelen, de wapens moeten actiever gebruikt worden want anders loopt het veel te snel uit de klauwen. De Muppets in den Haag mompelden goedkeurend want ze hadden wel wat beters te doen dan zich druk te maken over het verder afglijden van ons land naar een politiestaat:

‘Vroeger waren we terughoudend met geweld. Nu zeggen we: trek eerder je vuurwapen en dreig ermee, vuur desnoods een waarschuwingsschot af’, zegt een woordvoerder van de Raad van Korpschefs. ‘Als dat onvoldoende werkt, schiet je desnoods in de benen. Zo voorkom je dat je in een noodweersituatie belandt.

Eigenlijk is het beter om allemaal maar vast een pistool te kopen, zegt de Maastrichtse advocaat en verklaard PVV-fan Theo Hiddema. Het Wilde Westen aan de Rivierendelta, we zijn er inmiddels angstig en afgestompt genoeg voor geworden, dus kopen zo’n ding:

“Als u een beetje leuk woont, dan kunt u er op rekenen dat u binnenkort aan de beurt ben. Oost-Europese bendes stropen de regio af om woningen te overvallen. Die mensen zien een leuke vrijstaande woning en denken dat er een kluis aanwezig is. En ze gaan niet bepaald zachtzinnig te werk. Als u ook nog een leuke dochter heeft dan pas maar op. Mijn advies: koop een pistool!”

Mag dat eigenlijk, als advocaat en PVV-aanhanger oproepen wapens te kopen? Hoort de politiek niet nadrukkelijk afstand van te nemen van zo’n gevaarlijke oproep? Of mag dat niet van de PVV en gaan ze dan dreigen met het laten vallen van dit kabinet? Ook al geen aandacht van de oppositie, die was even met vakantie?
Schiet mij maar lek, maar ik vind het niet toevallig dat het wapengekletter, het meldpunt van de PVV tegen de MOE-landers en ook dat gekwezel van die Hiddema over de Oost-Europese bendes binnen een paar weken tijd plaatsvinden.

Ik pak de bezemsteel en ga nog maar een eindje vliegen, hoog genoeg om buiten de rondvliegende kogels van dat rare volkje te blijven.

16 gedachten over “Schietende PVV-Indianen op kamelen en het songfestival”

 1. ” Dat veel mensen zich onveilig voelen is eerder een zaak van gezellig samen bibberen en lekker hysterisch doen. The Dutch Freak Show zeg maar, dat had Schnabel van het SCP goed gezien. ”

  We hollen allemaal elke dag achter de waan van de dag en we worden steeds hysterischer.
  Het gezond verstand is ergens zoek geraakt en niets is in staat de irrationele angsten en haat te stillen.
  Aanbiedt elke dag Mammon en de angstige – zeggen steeds de liberalen.
  Samen elkaar de angst aanjagen op zijn hysterische PVV-manier is de enige drijfveer voor de onzekerheid elke dag.

 2. –Mag dat eigenlijk, als advocaat en PVV-aanhanger oproepen wapens te kopen?–

  Ik ken de gedragsregels van advocaten niet. Ik ben geen advocaat, of wat dan ook.

  Wanneer een advocaat oproept, tot het begaan van een strafbaar feit (aanschaf + evt. gebruiken van een vuurwapen), dan lijkt het -mij- dat deze zijn functie niet waardig is. Sterker nog: wanneer er wel een PVV’er ( http://kafka.antenna.nl/?p=3595 ) gebruik maakt van een vuurwapen, dan is deze advocaat medeverantwoordelijk te noemen. “Theo Hiddema zei dat het moohooocht”

  Verder los van het feit dat deze advocaat aan stemmingsmakerij doet. Walgelijk manneke.

 3. Songfestival, ARGH! Dat zit al meer dan 30 jaar in de ban bij mij en toch weer gezien, Gatver!
  Maar wat heeft een indianenoutfit met het betreffende liedje te maken en de manier van zingen? Ik vind het een ratjetoe, dus heeft misschien wel kans om te winnen?
  O nee, Nederland ligt helemaal niet meer goed in het buitenland, dus het stemmengunnen zal ook deze keer wel niet gebeuren. Want laten we wel zijn, winnen doe je dit alleen als je heel veel goodwill hebt gekweekt en daar is NL op dit moment niet zo goed in.

  Verder begrijp ik helemaal niks van vrijelijk een oproep mogen doen om een wapen aan te mogen schaffen. Vraag me ook af of dat zo maar mag. Maar ja, vraag me de afgelopen jaren wel veel meer af. Nederland is gek geworden en er zijn mensen die er nog van genieten ook.

 4. #3, Het zou mogelijk zijn dat Hddema inmiddels wapenverkoper geworden is?
  Dus maakt hij reclame voor zijn eigen koopwaar?

 5. Nexus: Indien die Theo Hiddema daadwerkelijk wapens verkoopt, dan dient zijn vergunning tot verkoop per direct stop te worden gezet. Dit gezien zijn verwerpelijke uitspraken, alsook -> http://kafka.antenna.nl/?p=3595

  Ook leuk, uit zijn Wiki lemma:

  ..”Hij werd meermalen door de tuchtrechter berispt, onder meer wegens belediging van de journaliste Valerie Lempereur en onbehoorlijk declaratiegedrag.”…

  Niet zo heel gek dat hij met de PVV heult. Soort zoekt soort.

 6. Soort zoekt soort …en wapen,…dus.

  Indien ze geen anarchisten zijn , zal ook men geen aandacht aan besteden.

 7. Egyptian reggae is een beetje afgeluisterd van het refrein van Ain’t got no – I got life uit Hair, maar hoe dan ook kan het nooit een Nederlandse bijdrage voor het songfestival worden. Geniale clip, daar ging het natuurlijk om.

  Ach, met een vrouwelijke Winnetou wordt het niets zoals altijd.
  Overigens, Ierland heeft zich ooit gecompromitteerd met een ripoff van een nummer van Julie Felix en viel daardoor buiten de prijzen.
  http://www.youtube.com/watch?v=LRfd2VD_T6w
  http://www.youtube.com/watch?v=Scuv4JyfI6M

 8. Ik heb toevallig vanochtend het liedje gejoetoept en plaste in mn broek van het lachen. Waar is het misgegaan in dit land ? Las dat John de Mol haar gelijk heeft ingestrikt. Hij heeft dit dus gezien, en gedacht “dit is een geweldige zangeres”. Ik durf dit als allochtoon niet te zeggen maar vraag het aan de autochtonen onder ons, waar komt die massaal slechte smaak vandaan ?

 9. @11: H.Kapici:

  Zou het niet weten, ik eet uitsluitend uit de magnetron. De snelkookpan hééél soms, als ik niet warrig ben en me weet te herinneren hoe die kookpot afgekoeld dient te worden.

  Maar gelukkig val ik niet meer zo op temidden dit malle boeleke, en durf sinds kort weer gewoon te zeggen dat ik een heks op een vliegende bezemsteel ben.

 10. @13: Arnold:

  Krijgen we dat ook allemaal terug tegelijk met de gulden? Kan niet wachten.

 11. http://www.youtube.com/watch?v=UrkxEtjNARo
  Tja, #11 smaak inderdaad. `k Vind het sneu voor Sieneke maar niet voor de Inritten en Henken die zich vergrepen aan de pliskratten van de Aldi en woedend populistisch òns internet bestookten omdat Sieneke het niet werd daar helaas de tekst niet intellectueel genoeg was.

Reacties zijn gesloten.