Schattige, snoezige, leuke, koddige, ludieke, absoluut niet gewelddadige of dreigende piemel-roepers

Het lijkt wel of de gelijkgeschakelde media nieuwe Richtlijnen van Boven hebben gekregen, inhoudende dat fascisten en ander extreem-rechts tuig – al dan niet in georganiseerd verband – niet als zodanig benoemd mogen worden.
En dat in een land waar men toch, zo heb ik het althans begrepen, zo dol is op benoemen.
Zo benoemde Halbe Zijlstra van de PVV met leden voorheen VVD deze week in het dagelijkse praatuurtje voor allerlei xenofoob uitschot ‘Pauw’ toch maar mooi even het feit dat het jongetje Alan dat op het strand van Bodrun gruwelijk aan het einde van zijn slechts tweejarige leventje kwam, alleen maar probeerde naar Europa te komen vanwege de penis-verlengers en de anusbleek.
Lekker puh! ’t Is die kleine etterbak door zijn verdrinkingsdood toch maar mooi niet gelukt voor onze prachtige welvaartsstaat (meer daklozen dan ooit) een bedreiging te vormen. Dat heeft Halbe toch maar goed gezien en… benoemd!
Maar serieus: je vraagt je als normaal mens toch zo langzamerhand in verbijstering af waar het ooit met Halbe Zijlstra zo fout is gegaan. Die man is echt ziek en hoort niet thuis in een parlement. Zijlstra behoeft dringend psychologische bijstand van ter zake deskundige meneren en mevrouwen in witte jassen die het beste met hem voor hebben.
Verder moesten ‘we’ toch vooral ‘het Marokkanenprobleem’ benoemen en Zijne Excellentie Lodewijk Asscher maakt overal waar ie zijn handen aan legt er een teringzooi van jewelste van, maar benoemen – lees: stemmingmaken – kan ie als de beste.

Maar het fascisme dat is een uitzondering. Dat mag niet benoemd worden. Althans: niet als zodanig.
Naar vrouwen roepen dat ze verkracht moeten worden, raadsleden en hun gezinnen zodanig bedreigen dat ze hun werk niet meer durven te doen, varkens in bomen en varkenskoppen op plaatsen waar een AZC komt, huizen van vluchtelingen bekladden, raadsvergaderingen verstoren, een aanslag op een moskee met een brandbom, oproepen tot genocide op maar liefst 1,6 miljard moslims middels kernwapens, oproepen tot deporteren van tientallen miljoenen moslims uit Europa, het wel even ‘regelen’ van ‘minder, minder, minder’ Marokkanen en nog veel meer van dit soort bloedstollende verschrikkingen is ábsoluut geen fascisme.
Ben je gek! Tom-Jan Meeus van de NRC heeft naar eigen zeggen genoeg documenten van de partij van wannabe massamoordenaars en etnisch-zuiveraars gelezen om zeker te weten dat Geert Wilders en zijn PVV fascistisch noch gewelddadig zijn.
Nou, da’s dan een hele opluchting nietwaar.
’t Gaat trouwens wel over een club waarvan nogal wat ‘functionarissen’ ooit wegens geweldsdelicten en verboden wapenbezit in aanraking zijn geweest met justitie. En ten minste eentje had een dermate volle zak dat die dacht ‘dat minderjarig meisje pak ik met gemak.’

Ook Zihni Özdil die haatblog Geen Stijl waar men SS’ers verheerlijkt en lacht om vluchtelingen die een verschrikkelijke dood sterven, gewoon te woord staat alsof het de normaalste zaak van de wereld is (en bovendien met haatkarbonade Annabel Nanninga vrolijk op de foto staat) mag op die uiterst merkwaardige site van de maatschappelijk verschillige VARA genaamd JOOP (ooit het platform van een andere fascist genaamd Bart Schut) blaten dat de Neanderthalers en Schultenbrau-intellectuelen die om verkrachting krijsend, mensen bedreigend, vernielingen aanrichtend en varkens opknopend door het land trekken ábsoluut geen fascisten zijn. Welnee. Zij en de om een ‘revolte’ schreeuwende aanhang dat er geen genoeg van kan krijgen dagelijks op social media over gaskamers en massaexecuties te fantaseren alsook zich bescheurt van het lachen om het gruwelijke lot van vluchtelingen in de Middellandse Zee en op de Balkan zijn helemaal geen fascisten.
Die zijn… koddig. Ik herhaal: K.O.D.D.I.G!

Tot slot dan is er nog de briljante intellectueel en onlangs uit de kast gekomen als PVV’er GroenLinkser Meindert Fennema die in VPRO’s Buitenhof Janmaat mocht ophemelen als zijnde niet de fascist en racist die hij was, maar als… visionair.
Jazeker, een groot denker – bijna net zo’n groot denker als Fennema zelf – en iemand die het dus allemaal al veel eerder door had dan de rest van de goegemeente. Dat ‘ze de boel overnemen’ en dat ‘ze onze banen inpikken.’ Precies wat een onuitstaanbaar stuk vreten van een oom van mij ook altijd elke verjaardag liet weten. Een echte visionair dus die Janmaat. Een visionair die vond dat toenmalig minister van justitie Hirsch Ballin ontslagen moest worden (als leefden we in de jaren ’40) omdat ie joods is. Zo’n visionair dus, die Janmaat. Volgens Fennema dan, die verder van mening is dat de hordes schorriemorrie die heden ten dage met hun weliswaar pathetische demootjes schreeuwend en tierend door het land trekken, via social media mensen bedreigen en klaarkomen op fantasietjes over vergaste en in moskeeën verbrande moslims A.B.S.O.L.U.U.T geen fascisten of nazi’s zijn.
Ze zijn… ludiek! Ik herhaal het even: L.U.D.I.E.K
Ludiek net als de Provo’s uit de jaren ’60 van de vorige eeuw.

Het fascisme is in de wereld bezig aan een griezelige opmars op tal van fronten.
Iedereen die het tracht weg te poetsen en anderen in slaap probeert te ouwehoeren met quasi-intellectuele nonsens a la de drie bovengenoemden neemt een wel heel zware morele verantwoordelijkheid op zich.
We zullen ze daar aan herinneren als de eerste doden vandaag of morgen zijn gevallen door toedoen van die absoluut niet gewelddadige, niet fascistische ludieke en koddige reïncarnaties van de Provo’s.

Racisme en fascisme zijn geen meningen maar misdaden. De plegers van dergelijke misdaden dienen dan ook als zodanig behandeld te worden.