Sap en Dibi – gaan de messen geslepen worden?

De kandidaat-lijsttrekkers van GroenLinks, Jolande Sap en Tofik Dibi, zijn in een dubbelinterview in NRC Handelsblad vandaag uiterst kritisch over elkaar. Volgens Dibi heerst er een “onveilig gevoel” binnen de fractie van GroenLinks. (NRC)

Nou wie had dat soort sfeer of uitspraken kunnen bedenken na het eerste ‘debat’ dat meer een gezellig onderonsje was op een netwerkborrel. Gaan de handschoenen af?

Ik vind het nogal wat dat een fractielid zegt dat er een onveilig gevoel heerst binnen de fractie. Lopen al die mensen op hun tenen en zijn ze bang niet meer op de lijst te komen? Als GroenLinks zo doorgaat moeten ook degenen die boven plaats 1 op de lijst komen bang worden. Als GroenLinks zo doorgaat, dan gaan ze op naar de 1 zetels. Lijkt mij prima plan, een partij met zo’n slingerkoers, hoeft er ook niet zijn. Er zijn al genoeg partijen die voor de macht gaan.

1 gedachte over “Sap en Dibi – gaan de messen geslepen worden?”

  1. Mevrouw Sap komt naar voren als en typisch betweter en het samenspannen van deze soort mensen (maar om hun eigen taal te gebruiken) leidt altijd tot “Kunduz” type constructies die bedoeld zijn enkel om aan de macht te komen.
    Neoliberaal agenda en “in de pas lopen, jij!” – het accountants credo van Nederland.

    Inderdaad heeft dit niets met Idealen en Vrijheid te maken.

    Het is het strijdt tussen de oude, traditionele garde die gen millimeter van de conservatieve opvattingen wil afwijken en de nieuwe frisse, onverstoorbare toekomst van Nederland.

Reacties zijn gesloten.