Samsom stapt niet op bij verkiezingsnederlaag, denkt hij

Diederik Samsom zegt dat hij het de kiezer niet zou kunnen uitleggen als dit kabinet zou vallen. Blijkbaar meent Samsom dat hij de PvdA-kiezer het beleid tot nu toe wèl kan uitleggen, als sociaal-democraat. Met je kaalslag in de ouderenzorg, je dwangarbeidplannen van Klijnsma, het keer op keer de hand boven het hoofd van crypto-PVV’er Teeven houden als die weer eens fundamentele mensenrechten met voeten trad, en je JSF.

Niettemin stapt Samsom dus niet op in het geval van een verkiezingsnederlaag bij de aanstaande PS verkiezingen, zo liet hij Eva Jinek weten. Hij heeft in zoverre gelijk dat het niets uit zou maken. Asscher zou in dat geval immers het stokje overnemen en die is nog een stuk rechtser dan Samsom.

Maar afgezien daarvan zou niet alleen Samsom moeten opstappen, maar de hele PvdA zou de Kamer met gebogen hoofd moeten verlaten. Nog eenmaal rood, maar dan van schaamte, vanwege de totale uitverkoop van welk socialistisch principe dan ook gedurende de laatste decennia zoals dat wel in meer landen gebeurd is.