Sabine Uitslag (CDA), om uitslag van te krijgen

Sabine Uitslag zit voor het CDA in de Tweede Kamer en houdt zich bezig met zorgbeleid (verpleeghuizen, Wmo, Awbz), alcohol- en drugsbeleid en jeugdbeleid, en schrijft ook wel eens een verhaaltje.

Als ik haar walgelijke stukje hier lees, dan snap ik best waarom er zo gesneden wordt in de zorg, dat het PGB MET steun van het CDA is verdwenen. Als ze allemaal naar Sabine luisteren snappen ze er allemaal geen hond van!

Een keertje je yogales afzeggen omdat je vriendin ziek is en dan voor haar zorgen, een keer een beetje meer koken voor je vader of moeder, allemaal mantelzorg volgens deze domme muts.

Ik ben zo boos!!!!!!! Er zijn vast mensen die het beter kunnen verwoorden, maar stomme CDA trut daar in Den Haag, mantelzorg is wel wat anders dan ‘een keertje’ iets doen. Het betekent dag in dag uit, jaar in jaar uit voor iemand zorgen die dat niet (meer) zelf kan. Het kan je kind zijn, je partner, een ouder of een vriend. Het is zwaar en levensbeheersend. Je hebt niet eens tijd om náár yogales te gaan, ook niet een keer.

Ow en Sabientje de blonde Barbiepop zit daar wel onzin te verkopen tegen een een dik jaarsalaris, betaald door ons allemaal! We worden massaal genaaid en maken het ook nog zelf mogelijk!

😥 😥 😥

28 gedachten over “Sabine Uitslag (CDA), om uitslag van te krijgen”

 1. Je hebt in Nederland zo’n kleine 5 miljoen vrijliggers. Mensen dus die onbetaald werk doen.
  Je hebt daarnaast 2 miljoen mantelzorgers die heel soms iets betaald krijgen.
  Je hebt “bijstandsmoeders”. Die in plaats van aan het werk te gaan hun hand ophouden om hun kinderen te zorgen.
  Allemaal totaal nutteloze personen, omdat ze parasiteren op de hardwerkende belastingbetaler, die wél er voor zorgt dat er brood op de plank komt.

 2. Welkom in ongeïnteresseerd Nederland, waar de huizenmarkt nooit aan getornd mag worden omdat daar zoveel mini vastgoed magnaatjes wonen. Maar dat PGBers jankend thuis zaten met de hande in het haar is niet erg. Want ze zijn geen vastgoed magnaatjes ja.. had die man maar niet 10 meter naar beneden moeten donderen naar 20 jaar werken en al zijn WAO, AOW, etc afdragen. Nee hij moet netjes zichzelf op gaan hangen of bij de kerk aan gaan kloppen voor een Aalmoes.

 3. Wat een rare ideeën, ontbijtje klaarmaken….. de stront uit je partners reet pulken omdat -ie verlamd is of eh de luiers van je stervende partner verschonen en geen tijd meer hebben om als partner afscheid te nemen maar als verzorgende van je dierbare op zijn/haar sterfbed, da’s de realiteit, topje van de ijsberg…. dwaas wicht!

  Ik hoorde in de wandelgangen ook dat deze mevrouw zeer boos was op de staatssecretaris toen zij in het interview met Rosemuller de deur voor kleinschalige zorgaanbieders op een kier zette.

  Wat zit er toch allemaal achter deze smeerlapperij?

  het CDA op de achtergrond gebleven tijdens het PGB afbraak, de VVD lekker de klappen opgevangen, ik krijg intussen het idee dat iedereen het eigenlijk wel best vind.

 4. Ha die Jan! Ja, dat is het topje van de ijsberg. Maar deze CDA-dame loopt alvast vooruit op wat onder de oppervlakte allemaal plaatsvindt. Een kennis van me kan nu nog zelfstandig wonen en er (in haar rolstoel) op uit trekken, maar straks onder de gewone AWBZ kan dat niet meer. En dan komt ze dankzij de regelgeving inderdaad zonder ontbijtje achter de geraniums te zitten: http://kamphuiscoaching.blogspot.com/2011/07/retteketet-naar-de-awbz.html. Mevrouw Uitslag doet nu eventjes een duit in het zakje door alvast vrijwilligers te werven ….

  Ja, het is idd. vreselijk en onbegrijpelijk wat er gebeurt, zo bot en star als alles wordt afgebroken. Je weet gewoon niet wat je ziet. En vooral die CDA-ers zijn dwaas: ze willen de boel ontmarkten, maar wel privatiseren – dan hebben ze er hun CDA-stempel opgedrukt van ‘de derde weg’, oftewel geen markt, maar ook geen staat. Is een soort experiment, ze weten zelf ook nog niet hoe dat er uit moet gaan zien.

 5. @#8 en 9 nou inderdaad, een verpleegkundige notabene die met zoveel enthousiasme zoveel zieke mensen en hun familie moedwillig de ellende in stort gebaseerd op drogredenen.
  Hoe zou een medisch tuchtcollege de eed die zij ooit heeft afgelegd interpreteren op haar handelen?
  http://www.venvn.nl/Portals/20/publicaties/Eed%20Verpleegkundigen%20en%20Verzorgenden.pdf

  Quote van haar website “De huidige grote kostenstijging wordt voornamelijk veroorzaakt door het Persoonsgebonden Budget (PGB). ”
  Yeah right, de goedkopere financieringsvorm is verantwoordelijk voor een toenemende vraag. Hoe zet je artsen, indicatiestellers en verwijzers in 1 klap voor lul zeg.

 6. Mijn broek was al afgezakt toen ik blonde Dolly op het toneel bezig zag in de 2-e Kamer tijdens het debat in verband met de PGB-ten, en dat was niet vanwege haar zwarte kanten bloesje.
  Ik zou haar heel graag op bijltjesdag een jaar lang op bed willen leggen in een verpleeghuis met stopwatchzorg, ze heeft het echt eerlijk verdiend om langdurig in zo’n geweldig hotel-met-zorg te mogen verblijven.
  Wat een stom wijf. LeRoi merkt dat hij een beetje vulgair aan het worden is.

 7. OJA, en je kan er op wachten dat er iemand een keer door het lint gaat schieten bij dit bruine kabinet. Ik geloof namelijk niet dat je mensen zo lang kan kwetsen zonder dat dat tot ‘ terugpakken’ leidt.

 8. Ik denk dat het allemaal murw maken is voor prinsjesdag als de uitwerking van het beleid wordt gepresenteerd. Die column klinkt als een vreselijke gekunstelde poging begrip voor het aankomende beleid te kweken……….

 9. Probleem is dat er inderdaad misbruik wordt gemaakt van PGB, mantelzorg etc. Daar kan ik wel voorbeelden van vinden…veel mensen zijn het daar mee eens dus vinden ze het niet raar dat er wat aan gedaan wordt. Onze bruine vrienden in Den Haag hebben helaas maar 1 oplossing; afschaffen dus….Pak gewoon het misbruik aan en laat zien dat je de regeling in stand houdt voor de mensen die het echt nodig hebben en verschuil je niet achter die 18 miljard bezuinigingen. 25% van de basisschooljeugd heeft een rugzak en dat is veels te veel. Heel veel bureautjes hebben daar hun goede brood in gevonden…Doe wat aan deze instroom!!! Zo hou je het betaalbaar voor de kinderen die niet zonder kunnen!!

 10. @#14 – bij benadering nog geen 1%, maar helaas die discussie is al gesloten en de deur is dichtgegooid door o.a. deze mevrouw.

 11. 14 Willem:

  Geef svp eens voorbeelden, met bedragen, en situaties ( daarmee bedoel ik om wie het gaat in hun sociale omgeving qua inkomen etc).
  Ik lees dit soort berichten overal, maar niemand heeft me ooit ook maar 1 overtuigend voorbeeld gegeven.
  Ga je gang, schrijf het nou eens op. al die klote-insinuaties ben ik spuugzat.

 12. Zulk een onzin kunnen alleen mensen verkopen die een zeker ambtenaren salaris binnenkrijgen.
  Oppervlakkig en onverantwoordelijk als elke betweter.

 13. @16 helaas kan ik mijn eigen dochters als voorbeeld geven. Bij mijn oudste dochter is ADHD, PDD-NOS en nog een heel scala aan afwijkingen geconstateerd. Wordt ambulant behandeld in een instelling waar je alleen in komt als je een PGB hebt. Om dit te krijgen heeft de GGZ pshyciater in zijn aanvraag vermeld dat zij een stoornis in het autistisch spectrum heeft. Op mijn vraag of hij wel helemaal goed was, antwoorde hij dat zonder deze indicatie zij geen PGB krijgt en de instelling voor haar buiten bereik blijft.

  Van dit PGB wordt de instelling bezocht, de taxi betaald om er te komen, maar ook zomeractiviteiten als dagje efteling etc waarvan mij het nut ontgaat. Daarnaast wordt hiervan de zomervakantie betaald naar de zorgboerderij etc. Vervolgens wordt op aanvraag van mijn ex mijn jongste dochter onderzocht. School en ikzelf hebben nog nooit iets aan haar gemerkt en verwachten derhalve niet veel van dit onderzoek. Tot ontsteltenis wordt bij haar ADHD geconstateerd. Het is waarschijnlijker dat we een vrouwelijke paus krijgen dan dat zij ADHD heeft!

  Op de vraag waarom ik er niets aan doe kan ik kort zijn. Ik heb al menig rechtzaak hiertegen gevoerd, maar ik vecht tegen mensen die er voor opgeleid zijn. Een second opinion wordt structureel gedwarsboomd, veel te inspannend voor de kinderen! En zo is hun opinie waarheid en geen speld tussen te krijgen. En natuurlijk ben ik geen arts en vooral bij mijn oudste dochter zal best iets aan de hand zijn, maar de manier waarin nu de financiering geregeld is loop de spuigaten uit.

  Helaas kan ik je nog meer voorbeelden geven, maar dan wordt het wel een erg lang verhaal. Ken ook heel veel voorbeelden van kinderen die het wel hard nodig hebben. Ontken alsjeblieft niet dat er misbruik wordt gemaakt, bewust of onbewust. Bij de moeder en begeleiders van mijn dochters waarschijnlijk niets anders als goede bedoelingen, maar toch moet er bij de ingang goed gekeken worden of dit de juiste diagnose/ behandeling is.Alleen dan hou je het betaalbaar voor de kinderen die het echt nodig hebben!

 14. 19:

  Als er geen sprake is van een dwangbevel, hoef jij je kinderen niet te laten behandelen tegen jouw zin.
  Ik vind het nogal vreemd dat je heel wat rechtszaken zegt te voeren tegen die diagnoses.

  Ik geloof dat dat je frustraties eerder voortkomen uit de diagnoses van de psychiater, dan dat je hiermee aantoont dat er fraude wordt gepleegd met het PGB.

  _Juist_ de afschaffing van het PGB zal er voor gaan zorgen, dat de instellingen het geld zullen krijgen, weggehaald bij de mensen waar het om gaat.

  En dat je je druk maakt om een dagje Efteling voor je kinderen????? Of een weekje zorgboerderij???
  Ik vind je verhaal heel vreemd in elkaar steken, onsamenhangend, en je redeneringen kloppen niet.
  Je frustraties hebben niets te maken met al dan niet fraude met een PGB, maar komen ergens anders uit voort.

 15. @ 20 Het gaat mij ook niet om fraude of misbruik (al noemde ik dat wel zo in mijn eerste reactie, waarvoor mijn excuses), men doet het allemaal met de meest goede bedoelingen. Waar het mij omgaat is dat PGB verstrekt worden waar dat niet noodzakelijk is en dat er hele instellingen drijven op PGB’s, er geknoeid wordt met indicaties, onderzoekbureau”s belabberd werk leveren zonder dat daar goede controle op is.

  Tuurlijk is het een onsamenhangend verhaal, het dossier is zo dik als een telefoonboek en iedere nieuwe behandelaar slaat weer een nieuwe weg in en dat vatte ik nu samen in 20 regels. Ik heb een rechtzaak moeten voeren omdat mijn ex en ik niet op 1 lijn zitten en dat is verdomd moeilijk vechten tegen een GGZ instelling.

  Zoals bij de kinderopvang de bemiddelingsbureau’s als paddenstoelen uit de grond schoten, zo zijn de afgelopen jaren ook allerlei bureau’s en instellingen uit de grond geschoten die drijven op de PGB regeling. En nee ik wil het PGB juist niet afschaffen!!!!! Maar wil je de regeling in stand houden dan moet je wel kijken naar de ontwikkelingen.

  En als uitjes en vakanties een positieve bijdragen kunnen leveren dan ben ik de eerste die er voorstander van is, maar ik zie de bijdrage niet en denk dat het geld veel beter besteed had kunnen worden. En ik weet hoe de kostenontwikkeling verloopt omdat ik jaren bij een grote zorgverzekeraar heb gewerkt waar meerdere zorgkantoren onder vallen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de regeling.

  Geloof mij dat het geen frustratie is en dat ik heel goed weet waar het over gaat en natuurlijk zit er een stuk frustratie naar het diagnose systeem van de plaatselijke GGZ instelling, maar dat staat daar los van. De ontwikkelingen binnen het PGB leiden er toe dat dit een doodspoor is, daarom moet je er kritisch naar kijken om het in de hand te houden…anders krijg je inderdaad types als Uitslag die het dan maar helemaal afschaffen!

  Geloof me dat de PGB voor mij een gouden regeling is die ik graag in stand wil houden, maar door te roepen dat er niets aan mag veranderen geef je bruin de mogelijkheid om het af te schaffen. Kijk kritisch naar de ontwikkelingen en kijk of je dingen anders kan oplossen

 16. Geweldig, eindelijk een waar verhaal over de vele “manterzorgers” en die daar voor zorg aan hun eigen familie willen verdienen.

  Er wordt niets gezegd over echte zorg, inclusief full time manterzorgers, die zeker zwaar zal zijn.

  Maar het misbruik is enorm.

 17. #22 Piet, ‘het misbruik is enorm’, kun je daar bewijs van leveren of zit je gewoon uit je nek te kletsen?

 18. Ach zo nu en dan denkt Mw Uitslag, alle wijsheid in pacht te hebben. Ook over eetstoornissen heet ze al regelmatig op onthutsende wijze laten zien, absoluut geen kennis van zaken te hebben. Op dit terrein dus kennelijk ook niet. Nu weet ik opeens ook weer waarom ik altijd de voorkeur zal blijven geven aan het liberalen gedachtengoed.

 19. 😯 dat beleid van ieder voor zijn eigen? Past toch perfect bij Sabine en andersom?

 20. Ik vrees, dat ik voor een oprecht commentaar op Sabine Uitslag’s column Keira’s favoriete smilie maar eens moet kapen: 😥
  Dat haar houding schandelijk is, is inmiddels wel duidelijk. Het verbaast me dat ze deze troep aan de eindredactie van zorgwelzijn heeft weten te slijten. (Alhoewel, als ik naar hun impressum kijk, verbaast me ook dat alweer stukken minder).
  Mag wat mij betreft genomineerd worden voor een “Krapuul van het jaar”-award… :mrgreen:
  (En mocht krapuul zoiets daadwerkelijk zoiets instellen, mag minister Schippers natuurlijk ook niet op de nominatielijst ontbreken…)
  😉

 21. Piet Schreef:

  vele “manterzorgers” en die daar voor zorg aan hun eigen familie willen verdienen.
  Er wordt niets gezegd over echte zorg, inclusief full time manterzorgers, die zeker zwaar zal zijn.
  Maar het misbruik is enorm.

  Fijn te weten, je bedoelt zeker Mantrazorgers bij de PVV? Ongetwijfeld verdienen meer dan wij.

 22. De hele PGB discussie is intussen al achterhaald, maar het was destijds juist de opzet dat mensen het in hun eigen familie gingen “uitvogelen” of bij een particuliere zorgaanbieder die wel in petto had wat er gezocht werd.

  Niet vreemd dat er dan na verloop van 15 jaar zorg door familie wordt geleverd tegen een vergoeding en dat er bureaus ontstaan die goedkoper en beter kunnen werken dan zorg in natura, is hier al te uit en te na over gesproken.

  Knap dat het nog steeds pavlov reacties oproept, ‘de familie zorgt’, “louche bureau’tjes” en “fraude”, sjongejongejonge wat lopen sommige mensen toch achter die beeldvorming aan, de VVD breekt het nu af met exact dezelfde argumentatie waarmee het in leven werd geroepen, zou je toch aan het denken moeten zetten.

  En nu gaat mevrouwtje Uitslag nog even het begrip gebruikelijke zorg aan de kaak stellen en oprekken, nog even krijg je van je zorgverzekeraar het doe-het-zelf-open-hart-operatie pakket thuis gestuurd.

  Maar vraag je ondertussen vooral niet af wat de zorg in natura met die 26 miljard doet! Nee maak je maar druk over die paar miljoen die jaarlijks dubieus wordt besteed, echt slim bezig jongens, laat je maar lekker uit elkaar spelen.

 23. Sabine, Je weet niet waar je het over hebt. Je vergelijk is een losse flodder. CDA onwaardig! Neem eens een paar dagen de mantelzorg van mij over. Misschien dat je dan door hebt wat de realiteit is van mantelzorg.

 24. Sabine Uitslag plots met stip boven aan mijn lijst……………………………………………..!!

Reacties zijn gesloten.