Rutte weet het even niet meer met zijn prioriteiten

Aandachtig de Telegraaf lezend die Pinokkio Rutte citeert, begin ik me ernstig af te vragen of Rutte nog wel weet wat hij WIL zeggen. Wederom een prioriteit net zoals de Hypotheekrenteaftrek wat geen breekpunt is maar wel veilig in VVD handen(???) Eerst moet ik me door de meesterlijke analyse heen worstelen dat SP en PvdA echt naar links zijn afgebogen. Opzienbarend wending van deze partijen die vanaf het ontstaan als Links worden gekwalificeerd .

(noot: GroenLinks, dat zichzelf graag als Links ziet, wordt niet genoemd door de rechtse rakker Rutte.)

VVD niet in een kabinet met PvdA en SP en Paars heel ver weg, maar samenwerking sluit hij niet uit.
Met andere woorden: wil de PvdA maar even heel erg snel naar rechts afbuigen dan valt er te praten met Mark Rutte en zijn slippendrager Stef Blok.

“PvdA slecht voor Nederland ” is niet overdreven. Maar hoe leg je nou je eigen kiezer uit wanneer je met de PvdA wel in één kabinet gaat zitten dat de PvdA eigenlijk niet zo slecht is voor Nederland?

Wat ik me wel kan voorstellen is dat Rutte aan zijn eigen kiezers kan uitleggen ” OMDAT de PvdA zo slecht is voor Nederland en IK niet weer wil plaatsnemen als fractievoorzitter in de Tweede Kamer, IK toch echt gedwongen word om met het CDA en de PVV een stabiel kabinet te vormen.

Rutte: snel, stabiel kabinet is prioriteit.
VVD-leider en premier Mark Rutte vindt het belangrijk dat er na de verkiezingen zo snel mogelijk een stabiel kabinet komt. Rutte stelde zaterdag in Dordrecht dat dit voor hem “absolute prioriteit“ heeft.

Dat hij zich ook zaterdag nog in scherpe bewoordingen uitliet over de in de peilingen sterk opkomende PvdA, vindt Rutte niet overdreven. „Het gaat erom dat er woensdag wat te kiezen valt. En dit maakt de keuze duidelijk: “wil je meer wegen of juist minder, meer banen of minder, kilometerheffing of niet”, benadrukt Rutte, die vindt dat SP en PvdA echt naar links zijn afgebogen. “De kiezer is aan zet”, meent de VVD-voorman.

Hij herhaalde dat de VVD niet in een kabinet gaat zitten met PvdA en SP. “We gaan zeker niet met deze twee partijen in een regering”. Ook gaf Rutte weer aan dat een paars kabinet wat hem betreft “echt heel ver weg is”. “De verschillen tussen PvdA en VVD zijn echt heel groot. Het moge duidelijk zijn dat deze partijen ver uit elkaar staan.”

Rutte wil samenwerking met de PvdA niet uitsluiten, omdat de VVD geen enkele partij uitsluit.

4 gedachten over “Rutte weet het even niet meer met zijn prioriteiten”

  1. Die gladde stofzuiger verkoper zonder media training beloofde ooit de PVV tot 0 te decimeren, maar ook die belofte komt hij niet na.

  2. Inderdaad produceert steeds meer en onophoudelijk het geluid van een grote stofzuiger. Oorverdovend.

  3. SP is gevaarlijk voor het land, gevaarlijker dan PvdA. Roemer is een Draaikont, hij niet meer echt voor links, want hij ziet een middenkabinet met de VVD wel zitten. VVD die Roemer gevaarlijk noemt. Waarheid is dat geen enke partij met de SP wilt.

    En jammer dat schrijver van dit artikel niet over heeft dat de VVD gevaarlijker is voor Nederland dan alle partijen bij elkaar.

    Zeker geschreven door een SP’er?

    Mijn SP vrienden gaan allemaal voor de PvdA.

  4. @3 Hallo ik zie dat jij hier reageert met diverse achterlijke pseudoniemen. Ik stel voor dat jij in het vervolg reageert met 1 herkenbaar debiel pseudoniem dan bestaat de kans dat jij hier nog een tijdje mag reageren. Dit is een bindend advies waarover niet gecorrespondeerd kan worden.

Reacties zijn gesloten.