Rutte (VVD) heeft nog steeds niet door waar prioriteit ligt

Donderdag 24 mei werd er eindelijk een stevig robbertje gevochten in de Tweede Kamer, er is geen gedoger meer die braaf aan de lijn loopt. Rutte moest verantwoording afleggen over wat zijn kabinet in 2011 heeft gepresteerd. Naar wat ik er zo van begrijp, krijgt hij een dikke onvoldoende. En terecht!

De man heeft met zijn kabinet Nederland in de afbraak gegooid en is er nog trots op ook. De man heeft echt geen enkel benul wat er buiten de politiek in Den Haag leeft. Hij is van alle redelijkheid verschoond.

Hij presteert het zelfs om nu we in zo een crisis zitten, als demissionair minister president nog te komen met een plan uit het regeer/gedoogakkoord. Tweede Kamer moet kleiner en de Senaat moet kleiner. Ik denk dat dat niet een plan is dat een demissionair kabinet in moet dienen. Ik denk dat een demissionair kabinet daar terughoudendheid in past. Dit is geen noodsituatie en dit hoeft er niet even doorgejast te worden.

Zoals Slob van de CU zei:

“Als het kabinet dit gaat doen, dan beschouwen wij dat als een provocatie.” (NU)

1 gedachte over “Rutte (VVD) heeft nog steeds niet door waar prioriteit ligt”

  1. Slob zegt het goed. Het is een provocatie.

    Het is niet toevallig dat ik vaak bij het omschrijven van een VVD-er de politieke omschrijving “politiek autisme” in dit geval aan het gebruiken ben. Deze soort mensen (naar hun eigen taalgebruik) zien zichzelf boven iedereen verheven, geen verantwoording schuldig, altijd foutloos, geen zelfreflectie,kompleet doof en onverstoord voor argumenten van andere partijen. “Ikke,ikke en de rest mag stikken.”

    Hoe kom je anders tot het idee de democratie in het land af te blazen, en met gelijksoortige uitverkorene extreem-rechtse van opvattingen consorten te gaan regeren?

    Ze hebben voor elkaar gekregen Discriminatie en Racisme tot Staatspolitek te verheffen.

Reacties zijn gesloten.