Rutte: ‘Nederland behoort tot de drie rijkste landen ter wereld’ = grotendeels onwaar

Mark Rutte onze giechelpremier, heeft pas gezegd dat we niet moeten zeuren. We gaan het moeilijk krijgen, maaaaaaaaarr, we zijn een van de rijkste landen ter wereld.  We staan in de top drie!

nrc.next heeft even gecontroleerd of dat waar is. Is zeker niet waar op economisch gebied. Rutte haalde de plaats aan die Nederland heeft in de Human Development Index, hij deed dit in een programma waar over de economie werd gepraat. Rutte vergeleek hiermee appels met peren en gaf een onjuist beeld van hoe Nederland er voor staat.

7 gedachten over “Rutte: ‘Nederland behoort tot de drie rijkste landen ter wereld’ = grotendeels onwaar”

 1. Oh, de index die let op de randvoorwaarden voor een lang en gelukkig leven. Juist de randvoorwaarden die deze regering afbreekt.

  Mark, geniet nog even van de podiumplaats. Dankzij jou en je fascistische vrienden zullen latere generaties het slechter hebben. Bedankt! Ook namens Henk & Ingrid en Henk & Barbara.

 2. Hij glimlacht minzaam, grinnikt, kijkt weg, strooit zand, doet alsof hij en z’n dikgevulde (op alle mogelijke manieren) vriendjes hier nu eenmaal de dienst uit maken en dat dat nu eenmaal goed voor het land is.
  Nu weer fijn gaan samenwerken met de racist Netanyahoe-zullen-we-de-palestijnen-vandaag-weer-eens-treiteren-en-terroriseren, in elk geval het bloed onder de korte nagels vandaan halen?
  Het is eigenlijk een bak vol gore kots dat VVD-gedoe hier in den lande. Eens komt de afrekening van deze hoogmoed…

 3. Met die laatste storm zijn we minimaal 5 hectares kleiner geworden, maar okay. Ik heb de laatste tijd wel eens vaker het idee dat de PVV een slim bedacht plannetje van de VVD is. Die lachen zich op het ogenblik helemaal de lul(letjes) uit de broek.Oud VVD’er die een eigen partij (euh beweging) begint ….. ik weet het niet, het maar die VVD lacht me te veel. Errug griezelug

 4. Ik heb in de cache van mijn geheugen getallen van 1 na rijkste van Europa en 8 na rijkste van de wereld.
  Ik denk niet dat het heel erg afwijkt van wat daadwerkelijk het geval is.
  Interessant voor de Wildersaanbidders is mogelijk te weten dat het rijkste land Luxemburg meer dan 40% allochtonen heeft, Nederland 20% en het gemiddelde binnen de EU op 7%
  Wilders heeft overigens we gelijk waar het het gevaar van massa-immigratie betreft. Ongeveer 80% van Israël bestaat uit immigranten/allochtonen. Het grootste deel van de 20% autochtone bevolking is er maar wat blij mee dat ze er zijn, maar dat laten ze natuurlijk niet merken. Integendeel zelf. Ze blijven zich maar verzetten en dat terwijl ze al duizenden jaren illegaal het land bezet houden.

 5. appels, peren, onjuist beeld…..Het is gvd onze minister president, dan heet het gewoon liegen, niet een dom vergissinkje of zoiets.

 6. kaaskop Schreef:

  Ook namens Henk & Ingrid en Henk & Barbara.

  En de echtpaartjes Henk met z’n man Henk en Barbera met haar vrouw Ingrid.

 7. Luc Schreef:

  Met die laatste storm zijn we minimaal 5 hectares kleiner geworden, maar okay.

  Jahoor en met de laatste storm hebben we enorme hoeveelheden buitenlands lucht in ons landje binnen gekregen.
  Ik zit nog steeds te bibberen ervan. 🙂

Reacties zijn gesloten.