Rutte geen man van het grote overzicht

Mark Rutte (VVD) de premier voor alle Nederlanders (niet dus) vindt het verhaal van Van Rompuy wel leuk, maar kan het niet verkopen in deze verkiezingstijd. Ook beweert hij dat er dringender zaken zijn dat het Masterplan bespreken met de Tweede Kamer.

Wat is dat voor onzin? Klinkt een beetje als iets dat ik ooit op een eerste cursus heb geleerd: Houthakker is aan het houthakken in het bos. Gaat niet zo goed, want bijl is bot. Komt iemand langs die zegt:,, Zou toch beter gaan als je de bijl even slijpt, hak je beter en kost het minder energie en tijd.” Zegt die houthakker:,, Heb ik geen tijd voor.” En hakt stug door met zijn botte bijl.

Als je zo werkt ben je niet goed met je prioriteiten bezig. Slechte zaak voor een minister-president, zeker in deze tijden. Nou blinkt deze regering (al dan niet demissionair) toch al uit in bezig zijn met dingen die er niet doen: 130 km, caviapolitie, beetje ruzie maken met het buitenland, etc. Dus verbaast het me echt? Nee, maar is wel teleurstellend dat die giechelpremier weer dat beeld bevestigd.

 

3 gedachten over “Rutte geen man van het grote overzicht”

 1. Het is een volstrekt eigen tegenspraak van Mark Rutte: van de ene kant is-ie voor Europa, van de andere kant hoeft hij niet eraan mee te werken?

  Gesplitste cognitie? Antwoord afhankelijk van welke kant op het moment het wind waait?

  Als je voor Europa ben dan moet na A ook B zeggen, consequent handelen – de enige uitzicht voor “Europa” uit de crisis te komen is verregaande integratie.

  In het tegengeval barst binnenkort “Europa” uit elkaar.

 2. Keira schreef

  Maar [hij] kan het niet verkopen in deze verkiezingstijd.

  Daarmee heb je zijn standpunt voldoende geanalyseerd.

  Hoe noem je zo’n figuur? Juist, een opportunist.

Reacties zijn gesloten.