Rutte een machteloze bange leider

Voorspelbare reactie
Ieder die de Nederlandse politiek een beetje volgt weet hoe Mark Rutte gaat reageren op het artikel in de Volkskrant van vandaag: “Ik herken me er totaal niet in”. Om daarna als een haas in aanstormende koplampen te grijnzen. Natuurlijk herkent angsthaas Rutte niet wat er over hem gezegd wordt en hoe hij, met zijn aan de leidraad lopen van Geert Wilders gedrag, de invloed van Nederland in Brussel totaal verklooit. Rutte handelt dom is de boodschap vanuit de burelen in Brussel en alle Nederlanders wel of niet eurofiel betalen binnenkort de rekening.

De besluitloze Minister President heeft de Lage Landen al een Rutterecessie opgeleverd. Uitermate vervelend voor een ieder die zijn baan verliest, wiens huis te koop staat of de stijgende levenskosten niet meer kan opbrengen. Dat interesseert de VVD-roerganger niet. Immers de geliefde leider is alleen geïnteresseerd in een kabinet Rutte2 met het achterlijke idee daarmee zijn blazoen te kunnen oppoetsen. Ondertussen ziet het tandenloze bestuur van de VVD met lede ogen dat traditionele VVD-stemmers uit het Nederlands bedrijfsleven de partij verlaten en daarvoor in de plaats de grootste EU-subsidieslurpers, tuinders en boeren geïnteresseerd raken in de partij. Ook voormalige PVV-stemmers die Wilders-moe zijn kijken naar Wilders-light en zien een Europese matennaaier als zijnde een schrander alternatief. Het doodgelulde bestuur van de VVD is herhaaldelijke malen gewaarschuwd door partijprominenten en ziet wel degelijk de bui hangen. Alleen zijn ze niet bij machte het tij te keren.

Het Rutte versus Roemer framen tijdens de verkiezingscampagne begint scheurtjes op te lopen. Het uit de wind houden van Rutte tot het VVD congres op 25 aug is minder verstandig dan het in eerste instantie lijkt. De grote vraag is, wat gaat het bestuur doen met een draai om de oren van de kiezer op 12 sept? Wanneer de VVD niet de grootste partij wordt bij de komende verkiezingen is een duidelijk statement van de kiezer. Handhaaf je dan een gedoogwrak Minister President als politiek leider?

Hoe vernietig je een goede reputatie (Volkskrant 4 aug 2012)
Diplomaten en ambtenaren benadrukken eensgezind: het is op het hoogste niveau dat de goede reputatie van Nederland wordt vernietigd. ‘Jullie premier speelt een ronduit verderfelijke rol tijdens de EU-toppen’, zegt een ambtenaar die in- en uitloopt bij de vergaderingen van de regeringsleiders. ‘Rutte zet zich vast in cijferreeksen, dogma’s en vermoedelijke parlementaire overmacht. Of het nu over de noodleningen voor Spanje of Griekenland gaat, over de meerjarenbegroting van de EU, het banktoezicht, de regels voor de pensioenfondsen, het asielbeleid, de Hedwigepolder of het opheffen van de grenscontroles met Roemenië en Bulgarije, Ruttes antwoord is steeds: nee, nee, nul, nul.’

bron: Volkskrant Marc Peeperkorn: Het Europese geduld met etterbakje Nederland is op

30 gedachten over “Rutte een machteloze bange leider”

 1. Alleen #VVD Europarlementariër Van Baal (EU-zakkenvuller volgens PVV) denkt anders over de slappe rug van Mark Rutte

  >Ook is er de eeuwige klacht dat Nederland het beste jongetje van de Europese klas is. De VVD-campagne speelt er handig op in. “Als je in Brussel altijd ja zegt, vinden ze je aardig. Als je af en toe ook nee zegt, nemen ze je serieus. Mark wordt serieus genomen in Europa”, zegt VVD-europarlementariër Hans van Baalen. Het frame: de januskop van Rutte is slimme onderhandelingsstrategie. Hoe eurosceptischer je bij Hazeldonk de grens overkomt, des te beter ze naar je luisteren. De steun van de eurofiel wordt in Brussel bij voorbaat ingeboekt, de steun van de euroscepticus moet worden verdiend.<

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/3282728/2012/07/06/Januskop-van-Rutte-past-ons-allemaal.dhtml

 2. Het is ook een belangrijk signaal dat het verhaal in de Bruine Bode staat. Ook binnen rechts zien mensen dat het populisme van Rutte – ‘niet meer macht naar Brussel’ – slecht uitpakt voor Nederland. Nederland is klein, geen Frankrijk. Ons land kan niets bereiken door de kont tegen de krib te gooien.

 3. Weg met de VVD overhead bij verzekeraars, ziekenhuizen, zorginstellingen, onderwijs, overheden, OV, energie leveranciers…..

  Oh de lijst gaat door dus eigenlijk weg met alle VVD elementen in onze samenleving. Dat zou meteen een opleving van de economie betekenen.

  Heb je ze wel eens gezien bij die opening van de beurs laatst weer met DE masterblenders. Stond Rutmans er ook weer bij. En maar lachen en juichen…. De beurs ook ze een rechts speeltje waar mensen die werkelijk niks kunnen staan te blaten over aandelen. Ze bakken er geen brood, bouwen geen huizen, verzorgen er geen bejaarden. WAT IS HUN TOEGEVOEGDE WAARDEN EIGENLIJK ? Die zonnebank gebruinde maatpakken. Walgelijke figuren. Hun leven bestaat uit geld en andere oppervlakkigheden. Krijg dat tuig het op hun heupen dan staan zo 1000en arbeiders op straat omdat ze niet hun muntjes krijgen.

  Totaal geen voeling met de werknemers die hun geld verdienen. Moderne Roofridders zijn het. Van kasteelheren tot aandeelhouders the same difference.

  KUT VVD.

 4. Oproep tot oprichten van een Republiek met referendumrecht conform Zwitserland.Voorkom daardoor dat domme politici ons land nog verder verwoesten,weg met Brussel en de Euro.

 5. #7 @wijtvliet

  “weg met Brussel en de Euro”

  Ja, weg met Brussel en de Euro. Daarna zullen alle problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen! Toch?
  *Proest*

 6. Politici bepaalden over de toetreding tot de Europese Unie, terwijl de kosten van dit nieuwe kolossale bureaucratische apparaat worden verhaalt op de burger in de vorm van extra te betalen belastingen!
  Politici bepaalden eveneens dat de Nederlandse munteenheid werd vervangen door een Europese munteenheid, even buiten beschouwing gelaten dat de bevolking meteen al werd bedonderd met de wisselkoers, en later ook mocht opdraaien voor de kosten van de invoering, en nog steeds opdraait voor de handhaving!
  Politici hielpen het laatste restje democratie om zeep, toen zij het Franse, Nederlandse en Ierse volk in een referendum verzochten te stemmen over de Europese Grondwet, en het eensgezinde NEE vanuit de bevolking listig omzeilden door een Europees Verdrag (om maar te zwijgen van de wijze waarop Nederlandse politici probeerden de uitkomst ven het referendum te manipuleren door te dreigen met energie uitval, oorlog en het Holocaust spotje van de VVD).
  Politici bepaalden dat er een noodfonds nodig is om de hebzuchtige financiële instellingen en corrupte lidstaten overeind te houden, waarbij de burger wederom mag opdraaien voor de steeds verder oplopende kosten omdat het noodfonds een steeds grotere uitleencapaciteit nodig blijkt te hebben, en die landen die in 1e instantie garant stonden nu zelf moeten putten uit het fonds, waardoor de overige lidstaten hun toezeggingen steeds verder moeten opschroeven opdat het noodfonds kan blijven bestaan!
  http://www.costaconnectie.nl/2012/08/hoe-democratisch-en-betrouwbaar-de-europese-unie-not/

 7. Aan de andere kant… een leuke/slimme zet om Eurosceptici een hak te zetten of Rutte voor 12/9 in een kwaad daglicht te zetten.

  Maar men gaat ook aan een paar dingen voorbij die angstvallig niet genoemd worden;
  1. Dat Nederland per hoofd van de bevolking meer bijdraagt aan de EU dan ieder ander land.
  2. Dat het tot voort kort altijd Polen was die als nieuweling meestal dwars lag, niet NL.

  De bezuinigingen doen pijn in NL, dat gewend is om verworvenheden nimmer op te geven. Iedere keer komt ‘Rutte’ met nieuwe gigabedragen die weer pijn gaan doen en veelal de zwakkeren of onderkant van de zzzamenleving raken (AOW’ers / Bijstandgerechtigden / Werkzoekenden).

  Het electoraat dat toch al ruim 10 jaar haar onvrede enkel kwijt kan bij Pim of Ome G/. ziet met lede ogen aan dat de Griek wegkomt met leugens, omkoping en een belabbert belastingmoraal. Om over die billenknijpers maar niet te spreken en Spanje schijnt te kunnen fouballen. Schurken dus 😉

  Verder hebben ‘we’ nog een appeltje te schillen met de bankiers en andere veroorzakers van de huidige crisis.

  Niet gerelateerd maar wel belangrijk is dat men elke dag leest over (frauderende) topbestuurders die met miljoenen ‘vertrekken’. Men is het ZAT !

  Nu, wellicht kan de revolutie deze keer in NL beginnen 😉
  Een droom helaas want: gaat nie gebeur nie… het plebs in NL heeft tegenwoordig een doorzonwoning op een Vinex wijk met hypo, twee auto’s voor de deur, twee vakanties met sleurhut en…. doesn’t want to rock the fucking boat ! 🙁

 8. Ik was even een beetje aan t spelen met een comment rating plugin en die had als gratis bijverschijnsel dat ik de auteur werd van de reacties waar ik op klikte.

 9. @11 Rating-systemen…. AAAAAAAAA!!!! RUN AWAAYYYYY!!! *rent door het huis met een papieren zak over het hoofd*

  Please, no. (Komt namelijk alleen maar eenvormigheid en ellende van, bovendien is dit Krapuul en niet JoepTjoep of Elsevier. 😛 )

 10. @9 erlise,

  Politici bepaalden…
  en ze deden allerlei slechte dingen.

  Is dat een oproep voor een dictatuur?

 11. @13 Bekende problemen met rating- en karmasystemen:

  – reageerders met een dikke huid zal het niks kunnen schelen, sommigen vinden het zelfs stoer om zo veel mogelijk minpunten / lage waarderingen te scoren. Gezelliger wordt het er in ieder geval nooit op;

  – reageerders met een wat dunnere huid zullen het vroeg op laat opgeven om zich uit te sloven op een doordachte reaktie met een afwijkend standpunt als ze toch alleen maar minpunten scoren (deeerste twee voorbeelden hebben ooit het Demonoid-forum bijna om zeep geholpen, in de secties waar je punten kon scoren kwamen bijna alleen nog maar reageerders om zoveel mogelijk minpunten te verwerven en de rest zat in de “humor & onzin”-sectie waar je geen punten kon krijgen. Na een paar maanden heeft de eigenaar het toen maar weer uitgezet.)

  – terwijl zo’n systeem eigenlijk bedoeld is om aan te geven of je een post goed vindt, komt het in de praktijk uiteindelijk altijd neer op “ik vind je (niet) aardig / ik ben het (politiek) met je (on)eens”. Vroeg of laat ontaardt dit altijd in een “karma-war”, dwz. mensen die niet meer reageren, maar alleen nog maar met zoveel mogelijk vriendjes tegelijk bepaalde mensen omhoog of omlaag waarderen omdat ze het er politiek mee (on)eens zijn. (Iets aardigs & goed onderbouwds zeggen over Femke Halsema = min 200 punten, “WiLdrEs 4 pEriSDenT” = plus 500 punten. Op Partyflock hebben ze de “duimpjes omhoog/omlaag” steeds verder moeten uitkleden tot-ie niks meer deed, je ‘m bijna niet meer zag en de meeste leden de optie hadden ingeschakeld dat je de waarderingen niet meer kon zien.)

  Dus: please, no.

 12. Ik zie dat ik mijn eerste 1 al te pakken heb, ik zeg al niks meer.

  (PS. dit was een voorbeeld en nog niet serieus bedoeld)

  .
  …of je krijgt iets op Stormfront-achtige sites: “Hey iedereen, alllemal lid worduh van Krappuul wand dara kan je ale wilders hater min punten gevuh! GEERT4LIVE!!!!!!!111!1~”

  Zie verder ook: https://krapuul.nl/tips/59997/krapuliteitenalarm-29/ mijn post van 6 dec 2011 – 12:33 pm

 13. Leuk! een ratingsysteem.
  Even uitproberen:
  Mark Rutte is de beste Minister President van Nederland

 14. Hey Grinnikslang, Wegkijkert, tevens slechtste-mp-van-nl-ooit, opperhoofd van de welgevulde graai-, draai en liegbeestenclub FLB, de Firma List & Bedrog, voorheen vvd.
  Print maar uit deze fraaie pagina en hang em boven je bedje. Slaap lekker straks…

  http://goo.gl/XXOD1

 15. En nog stemmen veel Nederlanders op de VVD, bang gemaakt door de fabel dat met de socialisten alles slechter zal worden. Rutte voorop, jammer dat niemand hem aanspreekt voor collaboratie met Geert, in het artikel van de volkskrant zeggen ze in Brussel dat hij een schoothondje van de PVV is, ik wou dat het vaker werd gezegd.

 16. Ik had gedacht dat er bij Krapuul genoeg vernuft zat om in te zien dat dit een doorgestoken VVD kaart is.
  Rutte heeft wat EU vriendjes gevraagd om te ‘klagen’ over zijn EU kritische gedrag in de hoop dat EU sceptisch Nederland dan de VVD wel de grootste maakt.
  Niet dus, tegenvallertje. 🙁

 17. Is er nou niemand die zich afvraagt of het artikel in de VK wel klopt ?
  Allemaal anonieme bronnen.
  Zorgvuldige journalistiek ? Ik heb zo m’n twijfels.
  De ambtenaren uit het artikel hebben geen goede reden anoniem te blijven want zó erg zijn de uitspraken nou ook weer niet.

  Kortom: Ik geloof het artikel gewoon niet totdat de namen bekend zijn.

 18. @# 24 ’t is wel compleet in lijn met het beeld wat ik de afgelopen 2 jaar van de man heb gekregen. Als het totaal gelogen is horen we dat op z’n tijd, voorlopig krijgt Rutte van mij het nadeel van de twijfel.

 19. Kijk uit voor Rutte.
  Zeer staatsgevaarlijk en staatsondermijnend.
  Welke staat ?
  Nou, niet de EU staat.
  Die staat en NL valt.

  VVD’ers zijn gewoon ordinaire kontenkruipers.
  De grijnzende machtswellustelingen.

 20. @24 Ton,

  Gewoon slechte journalistiek, ook wel riooljournalistiek genoemd. Maar goed, ik kijk er niet van op, ik weet uit welke krant het komt.

  Het belangrijkste wat je erover kunt opmerken heb ik al in #2 geschreven.

 21. #2 en #27 Sjaak

  citaat > Ook binnen rechts zien mensen dat het populisme van Rutte – ‘niet meer macht naar Brussel’ – slecht uitpakt voor Nederland. <

  [-] De grote vraag is, wat gaat het bestuur doen met een draai om de oren van de kiezer op 12 sept? Wanneer de VVD niet de grootste partij wordt bij de komende verkiezingen is een duidelijk statement van de kiezer. Handhaaf je dan een gedoogwrak Minister President als politiek leider? [-]

  Ik meen ook signalen te merken (in mijn omgeving) dat Rechts niet echt blij is met de wegduik strategie van Rutte. Of hij zijn Minister President bonus kan verzilveren is nog maar de vraag. In dat opzicht worden de dagen vanaf de congresdag op 25 aug waarschijnlijk een rollercoaster van verkiezingsretoriek en uit de bocht vliegen van meelopers en angsthazen die hun plaatsje op de VVD lijst in gevaar zien komen. Geen kabinet Rutte? Geen kabinet met de VVD erin? Dan ook geen opschuiven op de lijst. Waar ik benieuwd naar ben is wat het hoofdbestuur onder leiding van groot-wachtgeldregelaar Benk Korthals gaat doen. Welke ultieme poging wordt er ondernomen om het alles of niets spel te spelen. Rutte2 is het doel, troostprijs is een kabinet met de VVD erin. Blamage is een kabinet zonder VVD. Wordt dan Rutte op een nette manier opgeknoopt en ten grave gebracht?

 22. #29
  Waar naar toe? Een baantje bij de EU kan Rutte wel vergeten. Van Aartsen is nog te jong om als burgemeester op te stappen. Dat wordt met de Swiffer in het gat onder het vloerkleed zwiepen.

Reacties zijn gesloten.