Rutte gedraagt zich communistisch

Ringo Ossewaarde, universitair hoofddocent sociologie aan de Universiteit Twente, stelt dat de onderhandelaars van de tussenformatie die op dit moment gaande is in het Catshuis (las van de week al ‘Kotshuis’), niet democratisch bezig zijn. Zij laten alles afhangen van een tirannieke marktwerking en iedereen moet een productie-eenheid worden en vooral opleveren, dat is een communistische gedachte volgens hem.

Ossenwaarde zegt dat de huidige politieke leiders zich elitair opstellen en menen dat marktwerking hetzelfde is als democratie. Dat is niet zo, zelfs ik weet dat. Volgens hem moeten de heren over hun eigen schaduw heen stappen en iets doen aan het verval van de democratie, zij moeten zorgen dat er weer vertrouwen gaat komen in de democratie in Nederland. De huidige crisis is niet zo zeer een economische crisis, maar een democratisch tekort, een moreel en politiek deficiet. En Ossewaarde vreest dat deze politieke leiders daartoe de prudentie en het commitment aan de democratie missen, dat idee heb ik ook.

Ze zitten maar wat te vogelen daar in Den Haag en hebben echt geen idee waar ze mee bezig zijn. Ze leiden het land naar de afgrond en staan dan net als die twee met die hoge energierekening te kijken: “Hoe kan dat nou?”

1 gedachte over “Rutte gedraagt zich communistisch”

  1. ” En Ossewaarde vreest dat deze politieke leiders daartoe de prudentie en het commitment aan de democratie missen, dat idee heb ik ook.”

    Idem dito.
    Ze zijn vooral bezig met eigen neoliberale ego-tripping.
    Ikke,ikke,ikke,ikke,ikke, (nog minstens miljoen keren herhaald0

Reacties zijn gesloten.