Rutte niet eerlijk en overtuigt Tweede Kamer niet

Mark Rutte heeft de Tweede Kamer er niet van weten te overtuigen dat hij een duidelijke politiek over Europa voert. D66-leider Alexander Pechtold diende aan het eind van het debat een motie in waarin hij de demissionaire premier oproept om “helder en eenduidig” te communiceren over het kabinetsbeleid dat in Europa wordt gevoerd. (NRC)

Ook wist Rutte de Tweede Kamer tegen zich in het harnas te jagen toen hij op een gegeven moment op de vraag ‘Wie staat er nu eigenlijk, de premier of de lijsttrekker van de VVD?’ antwoordde: ‘Dat is één en dezelfde.’

Ik vond het te schofterig voor woorden. Het bewijst het onvermogen van Rutte om de zaken goed gescheiden te houden. Hij misbruikt zijn  positie als premier om VVD’er te zijn.

Hero Brinkman deed het nog erger, die laste een reclamespotje voor de politieke partijen in en dat gaf ook ergernis in de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer wordt echt steeds meer een circus gevuld met clowns. Niemand houdt zich bezig met serieuze zaken en is alleen maar bezig met elkaar vliegen afvangen en zout op slakken leggen. Zeker zodra er een camera in de TK verschijnt.

6 gedachten over “Rutte niet eerlijk en overtuigt Tweede Kamer niet”

 1. Het antwoord van Rutte maakt glashelder dat hij zijn tijd als Premier (ook demi-ssionair) uitsluitend gebruikt om de politiek van de elitaire VVD partij door te voeren die maar een zaak heeft – deze elite koste wat kost over Nederland te laten heersen.

  Ben niet moe geworden om de verenigingen leven als voorbeeld voor deze handelwijze te noemen – kom kijken hoe ze de statuten gebruiken voor eigen gewin, verdraaien en misbruiken van de regels voor eigen gewin en achter de coulissen zijn ze steeds met smerige zaken bezig, terwijl ze de schone schijn voorhouden dat ze “gewoon” de regels volgen.
  Niets is minder waar.

 2. Verder herhaalde Rutte dat het van belang is dat de Zuid-Europese landen eerst hervormen en bezuinigen. Verder moet er eerst Europees bankentoezicht worden ingesteld voordat kan worden nagedacht over de vorming van een bankenunie. Dat kan pas nadat ‘alle rommel’ in Zuid-Europa inzichtelijk is gemaakt.

  Begrijpt Rutte dat een bankenunie toezicht impliceert?

  ‘Toezicht’ alleen werkt niet. Er zijn al verschillende stresstests gehouden voor de Europese banken. Met prachtige uitkomsten. Maar het is nog steeds een rotzooi in bankenland. Er moet op Europees vlak handelend kunnen worden opgetreden tegen banken. En wat heb je daarvoor nodig? Juist, op zijn minst een bankenunie.

 3. Rutte is nooit eerlijk geweest. Tijdens de laatse verkiezingen werd door 2-vandaag berekend wat het VVD programma betekende voor de minima, mesen met een uitkering e.d Dat bleek heel veel te zijn en hij reageerde toen als door een adder gebeten. De VVD wilde toen zelfs de uitzending nog verbieden. 1/12 jaar later weten we inmiddels wel beter.
  Maar ja, wie weet dat nog?

 4. “Zeker zodra er een camera in de TK verschijnt.”

  True dat! 😎

  Als ik ooit minister-president of koningin word, gaan die camera’s er meteen uit. De belangrijkste debatten kun je dan nog wél volgen op de radio (moet je opletten bij hoeveel mensen het dan opeens te veel moeite is), de rest kun je in de krant lezen (sorry journalisten, jullie zullen weer moeten leren schrijven) of je woont het live bij op de publieke tribune. Ook geen tweets meer, behalve door iemand die daartoe speciaal is aangesteld door de voorzitter (of desnoods door een commissie) en als Kamerleden dan alsnog iets te vertellen hebben, schrijven ze maar een blogje, een nieuwsbrief of een artikel voor Krapuul.

  Ik voorspel dan in ieder geval een afname van het aantal onzinnige Kamervragen met minstens 80%. :mrgreen:

 5. In aanvulling op #2:

  Jolande Sap heeft opgemerkt over de uitkomsten op de eurotop:

  Een krachtige Europese toezichthouder moet de snelle sanering van probleembanken afdwingen. Om banken ordentelijk te herstructureren of failliet te laten gaan moet zo’n Europese toezichthouder ook middelen hebben: een depositiegarantiefonds en een bankensaneringsfonds. Deze fondsen moeten geleidelijk gevuld worden door de banken zelf, opdat belastingbetalers niet langer opdraaien voor de fouten van bankiers. Bij een echte bankenunie horen ook een Europees depositiegarantiefonds en een bankensaneringsfonds.

  Ze legt het beter uit dan ik het deed.

Reacties zijn gesloten.