Rusland: Kijk naar je eigen rotzooi in jullie polderlandje

detentie nl
VLUCHTELINGEN IN POLDERCEL

Het lijkt wel oorlog of is inmiddels hard op weg het te worden. Rusland is de kritiek op het eigen land spuugzat en gaat keihard terugtrappen nog voordat het feestje  begonnen is. Beetje apart wel, en ik vraag me af wat Rutte, Willem Alexander en Maxima nu gaan doen. Rusland ligt er niet wakker van of die drie nu wel of niet op de tribunes komen zitten. Met goed fatsoen kan dat ook eigenlijk niet meer want Rusland geeft Rutte toch een draai om zijn oren zeg, niet te geloven gewoon. Dat kan hij natuurlijk niet afkopen met een gesprekje over de homorechten, onmogelijk. Terecht geeft Rusland Bruin II  op hun donder voor wat betreft de volgende onderwerpen:

– De detentie van illegale immigranten en asielzoekers, deze worden volgens het rapport vastgezet, terwijl ze geen criminelen zijn. Ook gaat het vaak om kwetsbare groepen mensen, zoals vrouwen en kinderen. Het ministerie verwijst daarbij naar kritiek van Amnesty International.

-De kwestie-Dolmatov, een Russische asielzoeker die in een Nederlandse cel zelfmoord pleegde, laat volgens het rapport zien dat er ernstige tekortkomingen zijn in de Nederlandse procedures en communicatie.

-Leden van etnische en religieuze minderheden zouden worden gediscrimineerd in de gezondheidszorg, in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. De Nederlandse overheid zou ook veel data over zijn burgers verzamelen, wat op gespannen voet staat met de privacy.

-De mensenhandel in het Caribische deel van het koninkrijk een punt van aandacht, staat ook in het rapport. De slachtoffers moeten in de prostitutie werken of worden gedwongen te werk gesteld als huishoudster of in de bouw en landbouw.

Nou Rutte en verder gezelschap ga daar maar fijn zitten hoor. Met het vingertje wijzen naar Rusland kan je wel doen, maar geef ook eens een reactie op het terechte commentaar.

6 gedachten over “Rusland: Kijk naar je eigen rotzooi in jullie polderlandje”

 1. Hadden we maar naar Stef Blok cs. geluisterd. Die wilden de mensenrechten drie jaar geleden al inperken. Hadden we deze verwijten van nota bene de Russen niet gehad. 😉

 2. “Beetje apart wel, en ik vraag me af wat Rutte, Willem Alexander en Maxima nu gaan doen.”

  Zorgen dat sHell in Rusland kan blijven ‘fracken’, aangezien deze net daarmee is begonnen samen met een Russisch bedrijf waarvan mij de naam even is ontschoten.

  Deze al bekend? Leuk man, de Olympische Spelen.
  http://www.spiegel.de/international/world/environmental-damage-and-botched-construction-mar-sochi-a-942803.html

  Maar de rechten van mensen met een bepaalde (sexuele) voorkeur? Mwah…’t zijn maar ‘homos’.

 3. Oh, ik kan geen haakje/ pijltje meer gebruiken zoals met html? Dan maar zo:

  Mwah…’t zijn maar ‘homos’. [keihard vloekt]

 4. Wacht ff nog dat de Chinese rapport over de situatie met de mensenrechten in Europa uitkomt! 🙂

 5. … of het Amerikaanse.
  Het wordt een wedstrijdje wie het minst boter op z’n hoofd heeft, want dat heeft elke staat.
  Maar mooi, dat Het Heilige Nederland ook een paar keer op z’n donder krijgt.

 6. “Wacht ff nog dat de Chinese rapport over de situatie met de mensenrechten in Europa uitkomt!”

  ‘Ni Hao!,

  Mensenrechten zijn en blijven een leuk speeltje in de handen van een bepaald aantal voor en tegenstanders. Maar wij, Chinezen, weten pas een ‘knallende jaarwisseling’ weer te geven. We haz Draco! Die klompendansende en ganzenkop trekkende kaaskoppen met hun agressie. Turf, meer zijn ‘zullie’ uiteindelijk niet! De (aard)gas die daarbij vrijkomt, is leuker.’

  ;-]

Reacties zijn gesloten.