“Rote Flora” in Hamburg moet plat

Nederland is een eng rechts land en Duitsland ook. Toch zijn er bij de buren soms van die opstanden waar ik van sta te kijken, zoals gisteren in Hamburg. Rote Flora  is sinds 1989 een links Cultuurcentrum en er worden ook vluchtelingen opgevangen.

BcDBwaoCEAAo-DD.jpg_large

Het gebouw moet plat want er moeten nóg meer leuke winkeltjes komen in een van de rijkste steden van de EU, ga er maar eens sjoppen op de Neuer Wall, errug leuk, beetje duur aber sehr preiswert. Ik was vaak in  Berlijn-Kreuzberg welk Viertel inmiddels ook flink aan het vertrutten is door de commercie, opgekocht en “mooi” gemaakt. In Hamburg zal dat ook zo gaan: meer Lebensraum voor de Normalbürger, die anständige Leute, en weg met de afwijkenden.

4 gedachten over ““Rote Flora” in Hamburg moet plat”

  1. Is Hamburg de Duitse stad waar de burgers paar keren per jaar met de politie als sparing-partners vechtsporten uitoefenen?

  2. De Linkse Kerk in Leiden was gekraakt sinds 1968 en moest mede op last van de SP leeg omdat de omwonenden het niet chic genoeg vonden. Aldus geschiedde – de laatste keer dat i ker langskwam was het gebouw nog steeds leeg. Dat vindt men wel chic.

  3. Wat mij bevreemd bij de staatspropaganda is dat er de slachtoffers tussen de demonstranten niet gemeld worden.

  4. @Arnold: de SP heeft Vrijplaats Koppenhinksteeg (waar de Linkse Kerk deel van uitmaakte) altijd gesteund, hetgeen helaas niet gezegd kan worden van PvdA en GroenLinks. De panden staan inderdaad al sinds 2010 leeg, maar de vrijplaats heeft inmiddels een eigen stek aan de Middelstegracht: http://vrijplaatsleiden.nl/.

Reacties zijn gesloten.