Rogier van Boxtel (D66) verkondigt klinkklare onzin over verhoging AOW leeftijd in buurlanden

Van Boxtel beweerde bij P&W dat in de landen om ons heen de AOW leeftijd in een keer naar 67 jaar wordt of zelfs al is opgetrokken. next.checkt heeft dit even in onderzoek genomen, altijd fijn als journalisten doen wat ze moeten doen, onzin ontzenuwen. Deze uitspraak is gelul van een dronken aardbei, in geen een buurland wordt de AOW-leeftijd in een keer opgetrokken naar 67 jaar. In één land (België) is er zelfs helemaal geen sprake van verhoging. Dus Van Boxtel, je kunt je straatje wel leuk schoon willen vegen, maar doe dan eerst je huiswerk een beetje en verkondig geen onzin.

6 gedachten over “Rogier van Boxtel (D66) verkondigt klinkklare onzin over verhoging AOW leeftijd in buurlanden”

 1. Misschien ‘een paar’ mailtjes (plus link http://goo.gl/0sXML) hierover naar deze leugenaar, die vervuld van zelfingenomenheid ozo triomfantelijk met z’n koendoes-prietpraatgezelschap aan tafel zat en daar een buitengewoon grote smoel had.

  http://goo.gl/mRw3Z

 2. Is het eigenlijk wel belangrijk wat andere landen doen met de pensioenleeftijd?

 3. De strijd tegen de verhoging van de pensioenleeftijd is er typisch een die Europabreed bevochten dient te worden. Van Boxtel is weliswaar een oen, maar hij doet wel precies waarvoor hij is ingehuurd. Hij zet Nederland onder druk met het argument dat de buurlanden ook verhogen. Zijn maatje Westerwelle (FDP) doet hetzelfde in Duitsland (maar dan, als het kan, met het argument dat Nederland al zover is).

 4. @3: “De strijd tegen de verhoging van de pensioenleeftijd is er typisch een die Europabreed bevochten dient te worden.”
  Dan moeten wel eerst jong en oud de rijen sluiten. Bij de jongere generaties heeft de valse voorstelling postgevat dat het ‘sociaal’ zou zijn van ouderen als ze langer doorwerken. Volstrekt onlogisch, want het omgekeerde is eerder waar. Alle politieke jongerenorganisaties (beh. die van de SP) zitten daarin op 1 lijn.

 5. @3 “De strijd tegen de verhoging van de pensioenleeftijd is er typisch een die Europabreed bevochten dient te worden.”

  Daar zie ik de logica niet van eerlijk gezegd.

 6. @5, GJ
  De logica is dat geprobeerd wordt het ene land tegen het andere uit te spelen. Als in één land de werknemers wat extra uitgebuit kunnen worden, met wat extra opbrengst als gevolg, wordt het in buurlanden moeilijker de aanvallen op de pensioenleeftijd af te houden.

Reacties zijn gesloten.