Roemer(SP) vindt zorg slimme investering

Zo nu en dan krijg ik een mailtje van die man. Beetje rare dingen staan er meestal in, maar dit keer maakt hij het wel heel bont:

Ik heb de laatste jaren veel werknemers in de zorg gesproken. Zij hebben mij van één ding zeker overtuigd: de zorg is geen kostenpost, maar een investering in mensen en een slimme manier om de bevolking langer gezond en productief te houden. Bovendien bewijst het personeel in de zorg dagelijks dat voldoende personeel en goede behandelingen op termijn juist veel voordeliger zijn.

Hoe krijg je het uit je strot. Een “slimme manier om mensen langer productief te houden”. Kosten en baten zogezegd. De SP is de nieuwe PvdA. Zonder twijfel. Haal die S van socialistische maar weg. Zorg is er omdat we voor elkaar willen zorgen (of is dit ook voor de SP een antieke gedachte?) en niet omdat we kapitalistisch optimaal moeten blijven produceren. Bah. SP weg ermee.

12 gedachten over “Roemer(SP) vindt zorg slimme investering”

 1. Afgezien van het verraad van deze leider van de SP aan het begrip solidariteit en afgezien van zijn knieval voor financiers en ondernemers en afgezien van zijn smerige geslijm bij de totaal in de hoek getrapte zorgwerkers en afgezien van zijn minachting voor zorgbehoevenden, is dit doodgewoon een open sollicitatie van Roemers in de zorgsector. Eurling’s strategie in de vervoersector revisited.

 2. Dat zou ook nog kunnen Leo. Ik kan mij niet voorstellen dat Renske Leijten dit tof vindt, maar ze reageert niet op Twitter. Sowieso niemand van de SP, zal niet mogen denk ik. Straf.

 3. Ik denk eerder dat de SP gelooft dat dit land inmiddels zo verrechtst is, dat je economische argumenten moet gebruiken om mensen te overtuigen. Alles moet gepresenteerd worden als een investering. Solidariteit krijgt mensen niet meer de straat op.

 4. Roi, wacht maar af. Roemer gaat een topfunctie in de zorgsector krijgen. SP is afgekocht, ze mogen gewoon weer opnieuw beginnen, een nieuwe leider produceren en opnieuw afgekocht worden. Zo houd je de socialisten in het gareel.

  K-smurf dat klopt, maar dat is niet de kern van het socialistisch verraad probleem. De markt-taal als communicatiemiddel is funest voor iets wat op SP wil lijken. Ze graven hiermee hun eigen graf.

  Ondertussen verhuist de SP baas naar de top van de zorgsector. Kijk maar waar Kok naartoe fietste, of Bos naar KPMG, of hou maar op…. Ik begin bijna nog sympatie te krijgen voor de Irak- warrior Balkenende die nu gewoon in Tilburg studenten les geeft, of klopt dat ook al niet meer?

 5. Wat een onzin hier.
  Mag je niet alle argumenten gebruiken om te bereiken wat je wilt?
  Als politici niet gevoelig zijn voor het argument van medemenselijkheid probeer je een andere manier.
  Knutselsmurf begrijpt het.

  Ik ben een SP-er. Reageren binnen een dag op een site waar ik anders nooit kom vind ik niet slecht.

 6. Nee Bianca, dit wil je niet horen van de SP. Roemer blijkt nu gewoon een definitieve lichtgewicht, hoe raar dat ook mag kinken.

 7. met als uitspraak van Roemer als basis van nu af aan uitsluitend zorg verstrekken aan mensen die dan spoedig weer de productie in kunnen.

  een samenleving zonder het doel de 100 rykste nederlanders nog ryker te maken is via de SP m.i. niet te verwachten.

 8. Het maakt niet uit welke politieke stroming het door Roemer aangevoerde argument gebruikt. Het hoort gewoon sinds de afschaffing van de slavernij niet meer gebruikt te worden.

 9. Wat gaat overigens gebeuren met de mensen die nooit meer of in zeer mindere mate productief zullen zijjn?

  Uitsluiten van het zorgtraject?

 10. nexus volgens de uitspraak van Roemer naar orthodox politiek communisme dus wel.
  Produktie produktie voor de top van de Party.
  Tydens het beleg van Lenibgrad kregen actieve arbeiders en soldaten het dubbele rantsoen van vrouwen en zieken.

 11. een kritische hervorming van de zorg hoeft niet slecht te zyn tenzy het ENIGE doel is kostenbesparing en handhaving van de topsalarissen.

  De basis gezondheidszorg dient in alle moderne industrielanden zonder winstoogmerk te zyn en toegankelijk voor IEDEREEN.

Reacties zijn gesloten.