Roedel eenzame wolven opgepakt in Duitsland

In Duitsland is een groepje Ultra-rechtse moordenaars opgepakt vanwege de moord op een agente. Bij onderzoek bleek dat dit Roedeltje “Eenzame Wolven” ook moorden gepleegd had op Turkse en Griekse snackbarhouders. Tekenend voor mij is dat dit groepje pas gevonden werd na een moord op een (hoogstwaarschijnlijk 100% Duitse) agente.

Tekenend is ook hoe weinig aandacht de Nederlandse media er tot nu toe aan besteden; De Pers en Spits hebben natuurlijk gewoon de standaard blurb van, waarschijnlijk, het A.N.P. gecopy-paste (bronnen worden op het internet niet meer vermeld) waarbij de Spits haar ware (Volks)aard weer eens liet blijken door in de kop slechts “Kaalkopjes verdacht van moord agente” te vermelden.

Reageerders bij de Spits proberen tegenwoordig zelf wat genuanceerd te denken viel me deze morgen op: “als die Turken en Grieken een Duits paspoort hadden waren het toch gewone moorden…….. ook erg natuurlijk”. Dan vraag ik mij toch af: is een moord op een dubbel-paspoorthouder dan gewoon “Erg” vanwege het Nederlandse paspoort of “Half Erg” vanwege de verdunning van de “Ergheid” door het andere paspoort, dat voor de gemiddelde Spitslezer een moord op iemand met een niet West-Europees paspoort “Niet Erg” is lijkt me aan te nemen ..

Stel nu eens dat dit drie Mocro’s uit Amsterdam-West waren geweest, bij één van hun thuis zou vast wel een Koran zijn gevonden, al was die dan waarschijnlijk alleen maar daar omdat een vader die had neergelegd in de hoop dat dit zijn zoon weer op het rechte pad te brengen. Dan hadden alle kranten gekopt “Radicaal Islamitische Moordgroep opgerold”, “Griekse en Turkse snackbarhouders afgeslacht voor het verkopen van niet Halal snacks”. Kamervragen, razzia’s en nog zeker 30 andere arrestanten die natuurlijk enkele dagen later zonder verdere vervolging zouden worden vrijgelaten maar dáár zou de pers dan weer over zwijgen…

Vraag mij trouwens af hoeveel werk de Nederlandse politie van moorden op “allochtonen” maakt…

32 gedachten over “Roedel eenzame wolven opgepakt in Duitsland”

 1. Prima verhaal.
  Bij veel (politieke) berichtgeving wordt nog wel eens genuanceerd met betrekking tot de partijen.
  Men spreekt dan van “de linkse oppositie” of “de linkse partijen PvdA, Groen Links, SP etc. ” die het (on)eens zijn met de “Christelijke Partijen als het CDA CHU en SGP” en de “liberale partijen als de linkse D66 en de rechtse VVD”.

  Hele normale formuleringen dus die je praktisch dagelijks tegenkomt.
  Hoeveel zou het schelen/had het gescheeld dat op het moment dat PVV/Wilders genoemd (moet) worden die ook betiteld worden naar de geaardheid? Dus in plaats dat je spreekt over de PVV of Wilders sec je zegt: “De extreem rechtse partij (van Wilders) de PVV heeft gezegd, is van mening etc…”
  Ik heb zo het idee dat Wilders niet lang had bestaan.

 2. Griekse en Turkse shoarmatent-houders of Doner-tenten,was toen uitgebreid in het nieuws in Duitsland

 3. Roedel eenzame wolven? dat lijkt mij toch een zgn.’contradictio in terminus’ zoals dat met een moeilijk woord heet. Een ‘eenzame wolf’ leeft alleen, en niet in een roedel!

 4. appie b. broek Schreef:

  Roedel eenzame wolven? dat lijkt mij toch een zgn.’contradictio in terminus’ zoals dat met een moeilijk woord heet. Een ‘eenzame wolf’ leeft alleen, en niet in een roedel!

  Je kunt je best eenzaam voelen hoor tussen een massa mensen. Sterker nog. Dat voelen juist massa’s mensen. Massa’s die te midden van een massa mensen zich zo eenzaam en verlaten voelen omdat ze niet begrepen worden.

 5. Wat wordt er gezanikt over de titel! Die ik overigens helemaal goed gekozen vind. Breivik werd een lone wolf genoemd. Als er een moslim op wordt gepakt is hij nooit alleen, maar altijd bestaan er vemoedens dat hij lid is van een extremistische beweging. Een persoon als Breivik zal niet betiteld worden als een rechts extremist vermoedelijk aangesloten bij een extreem rechtse organisatie. Maar deze wordt eufemistisch aangeduid als ‘lone wolf’. Want ja extreem rechts is helemaal jofel en zijn toch echt eenlingen en echt geen bedreiging.
  😥
  Moet ik het nog meer voorkauwen? lees anders eens wat hier op de site, dan ga je het vast beter begrijpen.
  tsssssss!

 6. Ik vermoed inderdaad dat het hier een zogenaamde “woordspeling der natuur” betreft, op de hak nemend hoe de (met name) NL media een schijn van toeval trachten te wekken dat deze “gestoorde eenlingen” allen volkomen toevallig tot eenzelfde toevallige groepering behoren, volkomen toevallig eenzelfde ideologie aanhangen en eveneens volkomen toevallig regelmatig met elkaar in toevallig kontakt staan.

  Ja toch? 🙂

 7. Keira Schreef:

  Maar deze wordt eufemistisch aangeduid als ‘lone wolf’. Want ja extreem rechts is helemaal jofel en zijn toch echt eenlingen en echt geen bedreiging.

  Bedenk ook dat bijvoorbeeld Fortuyn de gave had om te luisteren naar de `zwijgende meerderheid` die nooit stemde en ongeveer 20% van de bevolking betrof.
  Ik heb, omdat ik een tikje doof ben, al moeite om ook maar een persoon te horen. Dat Fortuyn het klaar speelde om naar zwijgers te luisteren was reuze knap.

  (Terzijde, sinds m’n vrouw wat doof is kan ik juist weer meer horen. Ik hoor beter de muziek tv en radio. Daar is tot nu ook geen verklaring voor gevonden)

 8. DarkSkywise Schreef:

  Da’s een hele ouwe van Sjef van Oekel / Wim T. Schippers.

  Jasses…. ´k Dacht dat je ´m zelf had bedacht. Valt me weer zwaar van je tegen.

 9. …dat voor de gemiddelde Spitslezer een moord op iemand met een niet West-Europees paspoort “Niet Erg” is lijkt me aan te nemen…

  Ik vind dat je hier wel erg kort door de bocht gaat met deze opmerking. De NOS, die toch bekend staat als links, geeft er ook helemaal geen berichtgeving van in zijn journaal.
  Wat niet aflaat aan het feit dat dit echt afschuwelijk nieuws is, kan mij gewoon haast niet voorstellen dat je zulke gekken heb. Ik hoop niet dat Breivik een inspiratiebron is voor meerdere extremisten.

 10. #16

  Nou, van die vraag sta ik toch te kijken, dat is toch algemeen bekend dacht ik. Ik kan mij nog een onderzoek herinneren waarin dat duidelijk naar voren kwam. Ook bleek uit een onderzoek dat meer dan 70 % van de redactie Links is en dat dat daadwerkelijk invloed had op de berichtgeving daar is destijds nog ophef over geweest omdat, volgens critici, de journaals te Links zouden zijn, met name tijdens de verkiezingen.

  Maar goed, daar gaat dit bericht eigenlijk niet over, wat ik er mee aan wil geven is dat als een mediabron als de NOS, die ik persoonlijk toch wel hoog heb zitten, er geen enkele aandacht aan geeft. Dan vraag ik mij toch af in hoeverre dit bericht klopt of in welk stadium dit bericht verkeert. Kan mij gewoon niet voorstellen dat er zo weinig aandacht wordt besteed aan zulk belangrijk nieuws.

 11. @17: Micha Verhoef:

  [ Nou, van die vraag sta ik toch te kijken, dat is toch algemeen bekend dacht ik ]

  Bij algemeen bekende vooronderstellingen haak ik af.

 12. #18

  Hahahaa ja snap, klinkt ook een beetje onnozel.
  Maar die onderzoeken zijn er wel geweest waaruit dit bleek.

 13. @ 18 en @ 19
  Even googlen levert een bericht uit 2003 over een klacht van een ontslagen NOS medewerker die de NOS te links vond.
  http://frontpage.fok.nl/nieuws/167472/1/1/50/nos-journaal-links-bolwerk.html
  Da’s lang geleden en de kwaliteit van Nos is er niet erg op vooruitgegaan.
  een andere klacht van Harm Roeland was de minachting voor binnelands nieuws. Laat ik nou vinden dat de Nos te weinig buitenlands nieuws laat zien.
  gelukkig is er internet nog:
  http://www.spiegel.de/panorama/justiz/0,1518,797370,00.html

  http://www.spiegel.de/thema/braune_zelle_zwickau/

 14. Micha Verhoef Schreef:

  kan mij gewoon haast niet voorstellen dat je zulke gekken heb. Ik hoop niet dat Breivik een inspiratiebron is voor meerdere extremisten.

  Correctie: Wilders is een inspiratiebron voor Breivik en meerdere extremisten.
  En laten we heel eerlijk zijn. Er moet toch wat gebeuren aan al dat linkse gespuis en moslims die weigeren te vertrekken terwijl Wilders heeft geëist dat ze alleen mogen blijven als ze afzien van hun verderfelijke ideologie.
  Je kunt wel alles op z’n beloop laten en hopen dat het ooit eens weer goed komt, maar daar schieten we ook niks mee op.

 15. Witte duif Schreef:

  Even googlen levert een bericht uit 2003 over een klacht van een ontslagen NOS medewerker die de NOS te links vond.
  http://frontpage.fok.nl/nieuws/167472/1/1/50/nos-journaal-links-bolwerk.html

  Hoe is het mogelijk! De Telegraaf die de NOS te links vindt…. En dat voor zo’n extreem linkse krant als de Telegraaf. Dan moet het wel heel erg zijn met die NOS.

  (Terzijde: die “demonisering van Fortuyn” is een reclamekreet die Fortuyn samen met Kay van der Linde heeft bedacht.)

 16. Micha Verhoef Schreef:

  De NOS, die toch bekend staat als links, geeft er ook helemaal geen berichtgeving van in zijn journaal.

  Micha Verhoef Schreef:

  k kan mij nog een onderzoek herinneren waarin dat duidelijk naar voren kwam. Ook bleek uit een onderzoek dat meer dan 70 % van de redactie Links is en dat dat daadwerkelijk invloed had op de berichtgeving daar is destijds nog ophef over geweest omdat, volgens critici, de journaals te Links zouden zijn, met name tijdens de verkiezingen.

  *fronst wenkbrauw* Wat hoor ik je opdissen? Heb jij enig idee over die `onderzoeken’? Boeit me niet welk onderzoek jij je kan `herinneren’, `k wil wèl graag weten wie dat `onderzoek’ verrichtte en welke diagnostische criteria er werden gehanteerd, en vooral, op last wie en waarom?

 17. Micha Verhoef Schreef:

  …dat voor de gemiddelde Spitslezer een moord op iemand met een niet West-Europees paspoort “Niet Erg” is lijkt me aan te nemen…
  Ik vind dat je hier wel erg kort door de bocht gaat met deze opmerking. De NOS, die toch bekend staat als links, geeft er ook helemaal geen berichtgeving van in zijn journaal.
  Wat niet aflaat aan het feit dat dit echt afschuwelijk nieuws is, kan mij gewoon haast niet voorstellen dat je zulke gekken heb. Ik hoop niet dat Breivik een inspiratiebron is voor meerdere extremisten.

  Er zit een linkje bij , lees zelf de reacties eens zou ik zo zeggen …

 18. Henk Veldman Schreef:

  (Terzijde, sinds m’n vrouw wat doof is kan ik juist weer meer horen. Ik hoor beter de muziek tv en radio. Daar is tot nu ook geen verklaring voor gevonden)

  Eh.. Meneer Henk , kan het wezen dat zij nu de Radio en TV niet meer zachter zet ???? 🙂

 19. Dit bericht betreft reeks moorden op buitenlanders die in Duitsland in reeks jaren zijn gepleegd.
  Toevallig in 2009 had ik een bericht in de Duitse pers gelezen.
  Het leek heel erg lang alsof iemand de hand ter bescherming van die groep ophield want er waren clues gelaten.

  Het leek allemaal op een extreem-rechtse Gladio-achtige operatie. Initialisatie nieuwe leden voor knock ploegen.

  Inderdaad is het zeer opvallend dat pas na een moord op een agente zijn deze psychopaten opgepakt en voorafgaand zijn de leiders uitgeschakeld zodat over hun connecties en aansturing van deze extreem-rechtse moordenaars geen informatie zouden kunnen geven.

 20. Al Bakrastani Schreef:

  Eh.. Meneer Henk , kan het wezen dat zij nu de Radio en TV niet meer zachter zet ????

  Dat zou natuurlijk ook kunnen, maar sommigen menen een psychische oorzaak te herkennen.

 21. Je kunt zeggen wat je wil over die eenzame wolven, maar je moet toch toegeven dat die Turken zelf ook een beetje, zelfs zelf de hoofdschuldigen zijn.
  Immers als ze gewoon, zoals ook in Nederland van ze geëist wordt weggaan als ze weigeren hun verderfelijke ideologie op te geven, dan was hun niks overkomen.
  Wat dat betreft heeft Wilders echt wel degelijk gelijk.
  Ik denk dat ik toch maar op Wilders ga stemmen.
  Het voorkomt een hoop ellende.
  Wij willen niet dat er in Nederland mensen rondlopen die zich genoodzaakt zien om mensen te vermoorden.

 22. Henk Veldman Schreef:

  Je kunt zeggen wat je wil over die eenzame wolven, maar je moet toch toegeven dat die Turken zelf ook een beetje, zelfs zelf de hoofdschuldigen zijn.
  Immers als ze gewoon, zoals ook in Nederland van ze geëist wordt weggaan als ze weigeren hun verderfelijke ideologie op te geven, dan was hun niks overkomen.
  Wat dat betreft heeft Wilders echt wel degelijk gelijk.
  Ik denk dat ik toch maar op Wilders ga stemmen.
  Het voorkomt een hoop ellende.
  Wij willen niet dat er in Nederland mensen rondlopen die zich genoodzaakt zien om mensen te vermoorden.

  Helaas deze keer is het te serieus om grappen erover te gaan maken.
  Het gaat om stelselmatige geplande liquidaties van buitenlanders uitgevoerd door rechts-extremisten die per traditie door Galdio personen worden aangestuurd.

  Het betreft een chronische Westerse maatschappelijke ziekte en het eindeloos krijsen over onze slachtoffers als Theo van Gogh zal het niet beter maken.

 23. @ nexus m.:
  Nou IDD dat gezwam over teo van gogh..als je eens wist wat hij over annetje frnak zei en over joden ohhhhh,dat toen niemand hem wilde omleggen of de mond snoeren…maarja het was een marokkaan met djelebba aan toch?en hij zal dan wel moslim zijn toch?en geen namaak marokaanse moslim die voor anderen opdracht kreeg ofzo?om de schuld te geven aan een andere doelgroep…want ik las ergens dat bepaalde lieden heel goed schikt wanneer een ander de schuld krijgt…..kijk zo kan je het oook eens zien..een atheist met een pauselijke meiter en kruis om de nek en een misdaad begaat hoeft ook geen christen te zijn toch?tenzij je dat wil laten geloven voor de propagandamedia….

 24. nexus m. Schreef:

  Helaas deze keer is het te serieus om grappen erover te gaan maken.

  Je weet dat ik nooit grapjes maak (grapje… 🙂
  Maar ik ben wel degelijk serieus.
  Probeer steeds mensen als Wilders en z’n volgelingen de vraag voor te houden wat er moet gebeuren met mensen (moslims meestal) die weigeren te gehoorzamen een hun eisen en bevelen. Die zich weigeren te laten onderdrukken en vals te laten beschuldigen. Hitler kwam er ook niet uit na z’n pogingen via Palestina en Madagaskar van de Joden af te komen.
  Meneer Wilders c.s., bent u wakker? Wat is uw oplossing als men niet vrijwillig wil vertrekken?
  Biedt dit voor u mogelijk aanknopingspunten http://is.gd/KNHmn6

  Doel van de conferentie
  “De aanvankelijke doelstelling van de nazi’s was de Joden ervan te overtuigen dat zij niet in nazi-Duitsland thuishoorden. Via intimidatie, discriminatie en systematische uitsluiting van de Duitse Joden, werd hen het leven dusdanig zuur gemaakt dat zij ‘vrijwillig zouden emigreren’. In eerste instantie wilden de Duitsers Joden uit Europa deporteren. Dit plan, dat bekend staat als het Madagaskarplan, is echter nooit uitgevoerd.”

  Meneer Wilders mag ik heel even uw plaats innemen?
  Dan wordt het dus:
  Mijn aanvankelijke doelstelling en die van de mijn partij de PVV was de moslims ervan te overtuigen dat zij niet in Nederland en Europa thuishoren. Ik heb geprobeerd via vals beschuldigingen, leugens en bedrog , discriminatie en systematische uitsluiting van de Nederlandse moslims, het leven dusdanig zuur gemaakt dat zij ‘vrijwillig zouden emigreren’. Ik heb geprobeerd, vaak via buitenlandse media dit aan de bevolking duidelijk te maken dat dat het beste is voor iedereen. Helaas is dit plan echter nog steeds niet uitgevoerd. Dat er mensen zijn die uit mijn naam en/of met mijn ideeën menen met geweld tot een oplossing te moeten komen is niet mijn verantwoording. Die verantwoording ligt in de eerste plaats bij de moslims, die weigeren vrijwillig te emigreren uit Europa. Daarmee hebben zij zich medeschuldig gemaakt aan wat Breivik en nu weer die Duitse groep heeft gedaan. Ik en mijn volgelingen wijzen verder elke verantwoording van de hand..”

Reacties zijn gesloten.