Rivierdans, water des levens

Het is een beetje komkommernieuws, maar wat kan er tegen komkommernieuws zijn als het vrolijk maakt. Zoals het nu eenmaal gaat op “sociale media” krijgt Morgan Bullock ook allerlei scheldend commentaar op haar dansen, dat is neoliberale beschaving.

Allerliefst hoe zij verband legt tussen Iers dansen en de onderdrukking van de Ieren (die toch door de Engelsen op de eilanden plaatsvond, niet in Noord-Amerika).


Countess Cathleen, 1995

Prachtig, zo’n oeroude traditie waarvan je er als toeschouwer bij was dat zij gelanceerd werd: bij het Eurovisie Songfestival, 1994.

Riverdance
Wel echt het enige geregisseerde spektakel van dit vermaledijde festival dat nog steeds het bekijken en beluisteren waard is.

Bij een fietstcht over Árainn stapte ik af bij een rustieke uitspanning (alle uitspanningen daar zijn rustiek) waar hemelse muziek te horen was.
Anúna, antwoordde de baas op mijn vraag wie er zong. De groep heeft zijn spirituele thuisbasis op het eiland – en tot mijn verrassing bleek ik ze al gezien en gehoord te hebben, en zelfs op de plaat te hebben. Vanwege het Eurovisie Songfestival.


Cloudsong– als deel van de revue in 1995

Morgan zij alle geluk en succes van de wereld toegewenst als deelneemster aan Riverdance in Virginia en elders.