Republikeinse presidentskandidaat noemt Planned Parenthood schutter een ’transgender linkse activist’

Dat het altijd nog krankzinniger kan, werd gisteren bewezen door de Republikeinse presidentskandidaat Ted Cruz.

 

Cruz ontleende zijn wijsheid aan de extreemdomrechtse complotsite Gateway Pundit, geleid door de domste man van het internet, Jim Hoft. Het is niet Cruz’ eerste flirt met extreemrechtse kringen. In het verleden maakte hij al avances naar een rechtse dominee die vindt dat homo’s de doodstraf moeten krijgen.  Cruz was ook bijzonder verguld met de steun van Troy Newman, een anti-abortusactivist die vindt dat artsen die abortus verlenen, geëxecuteerd zouden moeten worden. Volgens Newman behoort het tot de taken van de staat

“executing convicted murderers, including abortionists, for their crimes in order to expunge bloodguilt from the land and people.”

Connutsimages
Van links naar rechts: Limbaugh, ?, Hoft, Geller

Compleet krankzinnige complotdenkers als Hoft, Pam Geller, Rush Limbaugh en oppergek Alex Jones zijn inmiddels geen marginale figuren meer, die alleen door Tea Party gekkies serieus genomen worden. Hun opvattingen zijn mainstream binnen de Republikeinse basis en worden door  presidentskandidaten als Cruz kritiekloos overgenomen. En vergis je niet: Cruz maakt een serieuze kans presidentskandidaat voor de Republikeinen te worden.