René Leegte (VVD) wil statiegeld afschaffen

Ja sorry, ik weet dat het flauw is, maar ik mag daar dus graag een beetje dom om gaan zitten lachen, dat iemand met de naam Leegte zich met lege flessen bezig blijkt te houden. Wat wil namelijk het geval? René Leegte (VVD) schijnt een nogal vurig pleitbezorger voor afschaffing van statiegeld.

Karin de Graaf vraagt zich in Trouw af waarom deze VVD-er zich zo druk met dit specifieke probleem bezighoudt.

Alsof je er als partij trots op moet zijn dat je ingaat tegen de wens van 94% van de Nederlandse gemeenten en 71% van de bevolking, die meermalen hebben aangegeven het statiegeldsysteem zelfs te willen uitbreiden naar kleine PET-flesjes en blikjes, om zo het vele rondslingerende zwerfvuil tegen te gaan.

Het laagwaardig recyclen van PET-flessen, in plaats van statiegeld heffen en de flessen te hergebruiken,  blijkt voor het bedrijfsleven voordeliger uit te pakken. Zou er een ander belang spelen?

Wat simpel Google-werk gaf een hoop nieuwe inzichten. Het blijkt dat de heer Leegte al jaren voorzitter is bij het Nederlandse gezelschap Holland Opera, dat sinds 1994 opera speelt in theaters en op locatie. Nog wat speurwerk leert dat Holland Opera een structurele sponsor gevonden heeft in FrieslandCampina. Ach, zijn zij niet precies diegenen die het statiegeld willen afschaffen?

En zo heeft een VVD’er wellicht niet altíjd bretels nodig om zijn eigen broek op te houden.

1 gedachte over “René Leegte (VVD) wil statiegeld afschaffen”

Reacties zijn gesloten.