Refoweb geeft inzicht in talibangehalte van het reformatorische geloof in Nederland

Hoogstaande gedachten en ideeën lees je op het Refoweb, de vraagbaak voor reformatorische mensen:

Vrouwen moeten zich bedekken

Opvallend was ook de vraag hoe mannen kuis blijven als ’s zomers, als vrouwen schaarser gekleed gaan, hun ‘ogen toevallig vallen’ op ontblote lichaamsdelen. De eerste verantwoordelijkheid ligt niet bij de man, stelde de hervormde predikant Arie Simons vorig jaar. Juist de vrouw kan deze verleiding voorkomen – zij moet zich bedekken.

‘Ik hoop dat alle vrouwen en meisjes deze vragenrubriek lezen’, antwoordde Simons. ‘Zij moeten beseffen wat ‘schaars gekleed’ met mannen doet. Mede door hun gedrag, houding en uitstraling zijn zij een verzoeking voor mannen.’ (Trouw)

Wat is dat toch met gelovige mensen? Dat die mannen zich niet kunnen bedwingen, beetje weinig controle over zichzelf? Dat vrouwen moeten zorgen dat mannen niet in de verleiding komen. Nooit geleerd om zich te beheersen?

Ik ben gek op taartjes, de bakker doet er altijd heel erg zijn best voor om ze zo aantrekkelijk mogelijk uit te stallen. Maar ik zal me gewoon moeten beheersen, ik kan daar echt niet zo die koeling induiken en me tegoed doen aan al dat lekkers. Als ik tegen die bakker zeg dat hij ze af moet schermen omdat ik anders in de verleiding kom, zal hoongelach mijn deel zijn.

Maar wat me nog meer stoort is dat hier niet van geroepen wordt dat het een achterlijke cultuur is die vrouwen onderdrukt. Mannen en vrouwen! die zo denken en dat overbrengen op een gemeenschap, daar is een steekje aan los. Islam, Hindu, Christen of wat dan ook, als je zo praat ben je niet goed snik. Allemaal steekje aan los. Leer je maar beheersen.

7 gedachten over “Refoweb geeft inzicht in talibangehalte van het reformatorische geloof in Nederland”

  1. Dus lekker luchtig gekleed zijn als vrouw is gelijk de kat op het spek binden? Ik vind het een controle-issue in meer dan een opzicht.

  2. @2 vrouwen vergelijken met spek is anders ook niet erg vrouwvriendelijk. 😉

  3. Trouwens ik maak die link niet! Bob begint daarover en ik verbaas me erover. 😛

Reacties zijn gesloten.