Rechtszaak na betitelen van FvD als extreemrechts

Op 15 november 2018 waarschuwde ik de Amsterdamse gemeenteraad voor het doorsijpelen van extreemrechts in democratische instituten. In lijn met de waarschuwing van de AIVD op dat moment. Dat mocht niet van voorzitter Bert-Jan Vroege van D66 Amsterdam en mij werd het woord ontnomen.

Op 6 december eiste ik excuses van Bert-Jan Vroege voor het inperken van mijn vrijheid van meningsuiting. Die kreeg ik niet, en nadat ik weigerde te vertrekken, werd ik horizontaal afgevoerd. Ik werkte niet mee aan mijn arrestatie, maar ik stribbelde ook absoluut niet tegen. Ik ontspande me slechts volledig.

De Gemeente Amsterdam deed aangifte tegen me voor lokaalvredebreuk, en ondanks dat het hier om een evidente politieke actie ging, gaat het Openbaar Ministerie me nu hiervoor vervolgen.

Op 13 januari om 13h30 sta ik voor de rechter. Voor mijn verzet tegen de normalisering van het opkomende fascisme.

Kennelijk is dit prioriteit voor het OM, terwijl er 16.000 zaken blijven liggen (inclusief verkrachtingszaken).

Het is enorm belangrijk om ons te blijven verzetten tegen de opkomst van het fascisme en de normalisering. Ik zie dat andere politieke partijen FvD en de PVV steeds meer gaan behandelen als normale politieke partijen én FvD en PVV beschermen.

Het incident staat ook niet op zich zelf. Op 15 oktober dit jaar werd mij wéér het woord ontnomen, nu door voorzitter Anke Bakker van de Partij voor de Dieren, nadat ik FvD een fascistische partij noemde.

Kom maandag 13 januari om 13h30 naar de rechtbank Amsterdam en verzet je door je aanwezigheid tegen de normalisering van het fascisme en de criminalisering van anti-fascisten.

Frank van der Linde

Overgenomen van Frank’s FB-pagina

Volg Frank ook op Twitter: @frankvdlinde