Rechtse leugen definitief doorgeprikt

Dit is een gastbijdrage van: TLDLK

Zoals iedereen wel wist, niet “links” maar het bedrijfsleven heeft de problemen met immigratie en integratie veroorzaakt:

‘We werden nog net niet doodgeknuffeld’, zegt de zoon van een Turkse gastarbeider over de hartelijke ontvangst in Nederland in de jaren ‘70. Vanaf begin jaren ’60 komen ze naar Nederland om het werk te doen dat Nederlanders niet meer willen doen. Zoals het maken van blikken in blikfabriek Thomassen & Drijver. De huidige opinie is dat de problemen met de immigratie en integratie door de linkse politiek is gecreëerd. Maar eigenlijk heeft juist het bedrijfsleven de chaos veroorzaakt. Zij heeft de arbeiders nodig, en de overheid vindt: wat goed is voor de economie, is goed voor Nederland.’ (vanavond bij Andere Tijden

Kan het dan nu eindelijk eens afgelopen zijn met dat GEZEIK dat links verantwoordelijk is voor het zogenaamde ” multiculturele drama” ???

5 gedachten over “Rechtse leugen definitief doorgeprikt”

 1. @TLDLK, wat me aan de redenering over het multiculturele drama nog steeds niet bevalt is de nadruk op ‘het probleem’.

  Terwijl gastarbeiders en hun kinderen, en kleinkinderen, maar een klein deel van de totale migratie vertegenwoordigen. Er zijn veel meer migranten naar Nederland gekomen, bijvoorbeeld de Surinamers en de Antilianen, en hiernaast ook zo’n honderdvijftig tot tweehonderdduizend asielzoekers, alles in totaal.

  Met de meeste migranten gaat het goed. Waarom dan voortdurend die nadruk op de problematische kant? En waarom blijven we zo vastzitten aan het idee: eens een migrant, altijd een buitenlander?

 2. Gastarbeiders en nazaten zijn geen klein deel van de migratie overigens. Zover ik weet worden Turken en Marokkanen als groep ieder op meer dan 440.000 worden geschat.

  In de jaren 50 voelden veel mensen zich benauwd omdat er zoveel Indo’s naar Nederland waren gekomen. In de jaren 70 en 80 waren er ook mensen die geloofden dat de Surinamers nooit goed zouden integreren. Die mensen hoor je nu niet meer. Je hoort mensen ook nauwelijks meer klagen over Turken.

  Ik ontken niet dat er bepaalde problemen zijn, maar de worden wel geleidelijk aan minder.

  Dankzij de bedrijven die gastarbeiders hierheen hebben gehaald is de arbeidersklasse diens onderhandelingspositie grotendeels kwijtgeraakt. Als je ongeschoold bent, dan heb je zware concurrentie op de arbeidsmarkt. Voor jou tien anderen. VNO NCW wil nog altijd massale arbeidsmigratie omdat dit goed is voor de economie. Lees: omdat massale ongeschoolde migratie het minimum loon onder druk zet en onze sociale zekerheid. Als de sociale zekerheid instort hoeven werkgevers geen premies meer te betalen.

  VNO NCW heeft ook een paar jaar terug geklaagd bij de VVD dat die zich te negatief over migratie uit liet. Bolkestein is ook voor migratie uit Oost-Europa van goedkope arbeidskrachten. De mensen uit die landen zijn vaak even goed seksistisch en homofoob alleen ze zijn dat uit Christelijke traditie dus dat zou minder erg zijn. 😥

 3. Sofia van der Linde Schreef:

  VNO NCW heeft ook een paar jaar terug geklaagd bij de VVD dat die zich te negatief over migratie uit lie

  Ze hebben waarschijnlijk vergeten om de woorden xenofobie en racisme te gebruiken en daarom werden ze van de kant van de VVD niet goed begrepen.

  Tja, VVD en CDA zitten aan de basis van alle “migratieproblemen”.

 4. De VVD begrijpt VNO NCW prima. De VVD is namelijk bij uitstek diens belangenbehartiger. De VVD doet alleen iets tegen migratie als het echt niet anders kan. Voordat Pim Fortuyn roet in het eten gooide hadden Melkert en Dijkstal een herenakkoord dat ze het niet over migratie zouden hebben.

Reacties zijn gesloten.