Rechtse complotgekkies: nieuw bewijs dat Obama met Satan heult

De conservatieve nieuwssite WND (soort Dagelijkse Standaard, maar dan nog geschifter) meent nieuw bewijs gevonden te hebben dat president Obama goede contacten onderhoudt met Satan en de rest van de demonische hiërarchie. Als bewijs presenteert WND een video van Obama’s recente bezoek aan Kenia, waarbij heel kort (op de video zelf amper te zien) een grijze vlek voor de camera lijkt te bewegen.

obama-mystery-demon-600 Uitermate sinister, volgens WND, want de grijze vlek lijkt zich in de richting van Obama te bewegen.  WND geeft toe dat er meer verklaringen mogelijk zijn, maar een analyse van het fragment door WND lijkt erop te wijzen dat de grijze vlek ‘een hoofd en schouders’ heeft. Kortom: we hebben hier te maken met een duidelijk geval van demonische bezetenheid.

Dergelijke volstrekt geschifte theorieën zijn in conservatieve kringen in de VS niet bepaald nieuw, al eerder vergeleken rechtse religekkies Obama met Satan. Het betreft hier overigens echt niet alleen zogenaamde ‘wingnuts’. Volgens een poll van Public Policy Polling gelooft 1 op de 5 Republikeinse kiezers dat Obama de Antichrist is.

De schrijver van het artikel, Joe Kovacs, is geen onbekende in het fundamentalistische milieu. In het dagelijks leven trekt hij o.a. ten strijde tegen heidense gebruiken als kerstbomen en paaseieren.