Rechter veegt Trump’s moslimban opnieuw van tafel

Een rechter in Hawaï heeft ook de tweede versie van Drumpf’s moslimban inreisverbod van tafel geveegd. Een eerdere versie werd een maand geleden al verboden omdat het in strijd met de Grondwet zou zijn. Trump wilde in de eerdere versie de inwoners van zeven ‘islamitische landen’ de toegang tot de VS ontzeggen. Na het verbod op de uitvoering van die wet, werd Irak van de lijst afgevoerd. Ook matigde Trump de wet in enkele opzichten iets. trump

Het aardige van het nieuwe verbod is dat rechter Derrick Watson Trump’s eigen uitspraken gebruikt om hem mee om de oren te slaan. Watson baseert zijn conclusie dat ‘het decreet is uitgevaardigd om om een specifieke godsdienst te benadelen’ o.a. op uitspraken die Trump tijdens de campagne deed.

De Oranje Fascist ging natuurlijk volledig over de rooie. Volgens hem wordt de uitspraak ingegeven door ‘politieke motieven’ en is Derrick Watson een watje die er met zijn uitspraak voor zorgt dat de VS er voor de buitenwacht zwak uitziet.

Inmiddels heeft een rechter in Maryland het oordeel van Watson bevestigd. De uitspraak is overigens niet definitief. Watson en zijn collega in Maryland hebben bepaald dat de wet waarschijnlijk in strijd is met de Grondwet en daarom voorlopig niet toegepast mag worden. In een later stadium kan dit oordeel alsnog teruggedraaid worden.

Bron: New York Times